Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Bezdružice – TJ Žichovice 3:2 (1:2)

21. Září 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Šimanovský, Chod
Ani čtvrtý výlet na hřiště soupeřů nám body nepřinesl. Viděli jsme kus světa, zabili skoro celou sobotu a výsledek toho všeho žádný. Na rozdíl od předcházejících venkovních zápasů jsme byli fotbalovější než soupeř a při standardním výkonu by nám body neutekly, stačilo se jen natáhnout a sebrat je. Jenže nám se zrovna moc natahovat nechtělo.
Do Bezdružic jsme přijeli bez několika hráčů, kteří by možná patřili do základní sestavy. Chyběli Kouba (nemoc), Vonášek (zranění), Frýzek (novomanželské povinnosti) a J.Turek (neodkladná pomoc v zemědělské malovýrobě). Tyto absence sice oživí pokladnu, která ve Františkových rukou spíše skomírá, sestava však byla oproti minulému vítěznému utkání určitě oslabena. Nic na tom nemění ani zázračné uzdravení Káji Brože. Na druhou stranu Jirka Šimáček nastoupil obětavě i s horečkou. Vinou trestů a zranění byli oslabeni i domácí „kopáči“, navíc museli v první půli dvakrát nuceně střídat a ve 49. minutě se svému týmu rozhodl pomoci i velice sprostý a záludný hráč č. 14 tím, že se nechal vyloučit. A v této větě nehledejte ani špetku ironie.
Zápas jsme začali poměrně dobře, kontrolovali jsme hru a na rozdíl od domácích jsme se snažili držet míč na zemi. Při této snaze jsme však často končili na zemi také, protože domácí nedělali rozdíl mezi míčem a nohama. Jejich zákroky byly často brutální a bez jakékoli snahy hrát balón. Nelze říct, že by rozhodčí pouštěl tvrdou hru, spíše jen nestíhal, a když mu nepomohli pomezní, domácím jejich řezničina často procházela. Přesto jsme se už v 10. minutě ujali vedení. Nepřímý kop uvnitř šestnáctky Bezdružic přiťukl V.Turek Robertovi a jeho přesná střela skončila u tyče domácího gólmana. Domácí vyrovnali v zápětí. Způsob, jakým to dokázali, je však více než ubohý. Dva naši hráči se snažili pomoci hráči soupeře, který po prudkém zásahu míčem zůstal bezvládně ležet na hranici naší šestnáctky. Domácím i rozhodčímu to bylo fuk. Není divu, že pak střela k tyči zapadla za záda nekoncentrovaného Rudy a komentář domácího střelce: „Máte hrát dokud neni pískáno, tak nebrečte“, což měl říci spíš spoluhráči, který musel hřiště opustit na nosítkách v bolestech. Body jsou sice důležitý, ale že by byly důležitý až tak moc? Atˇ si o Bezdružicích udělá každý svůj obrázek sám. K tomu se přidají vulgární diváci, agresivní vedení na lavičce, nefunkční sprchy, děravá louka (dokonce i proti našemu hřišti). Všichni si ten výlet na konec světa užijte, ale nebud´te prosím tak blbí jako jsme byli my. Do poločasu jsme měli ještě mnoho nadějných situací , avšak do vedení jsme se dostali naprosto nečekaně. Olda 25 metrů od brány ve skluzu napálil míč do nohy domácího hráče. Ten pak dostal neuvěřitelnou rotaci (míč,nikoli hráč pozn.překladatele) a k překvapení všech, hlavně pak domácího, slušně řečeno zkušeného, brankáře doplachtil až do sítě. 2:1 poločas, neškodní domácí a náš slušnej výkon, vše vypadalo více než slibně.
Druhej poločas začal tak, jak skončil první, jenže pak přišla ona 49.minuta. Domácí byli ze hry o deseti zaskočeni jen minutu. Pak vystihli Zbyňkovo špatnou rozehrávku a vyrovnali. Takže jsme je opět dostali do hry sami. Od té doby bylo na hřišti v podstatě jen jedno družstvo. To, které hrálo o deseti. My jsme se přizpůsobili nakopávané domácích, ale oproti nim nám chyběl důraz, nasazení a hlavně vůle. Nepomohlo ani to, že musel odstoupit zraněný Robert. Šance se střídaly na obou stranách, ale je třeba přiznat, že spíše jsme bod bránili, než abychom na tři útočili. Jaká to proměna proti první půli. Kdyby tak člověk, trenér nebo kdokoli věděl, čím to sakra je. Najednou prostě nechcem a nic s námi nehne. A tak jsme zákonitě dostali třetí gól. V 92.minutě. Hlavou ze standartky. Co k tomu říct? Nevím.
Ale je před námi ještě mraky zápasů, a snad už ten další se nám vydaří na domácím trávníku lépe. Určitě nám pomohou i naši diváci. Těch si člověk začne vážit ještě víc když vidí, jací pseudofanoušci si chodí zaplivat a zanadávat jinde. Tož zaplatili si, ale tohle už bylo trochu moc. Vím také, že se nikdy nesnížíme k tomu, co předvedli „fotbalisté“ Bezdružic, a to nejen při jejich gólu na 1:1. Něco podobného jsme loni zažili v podání Mýta, ale to byl jen odvárek Bezdružic. Kryštof Harant se musí někde převracet nechutí. Sestup nikomu nepřeju, ale koupání v Otavě po zápase, na to se na jaře těšte.
Sestava: Němec, Harenčák, Malík, Brož, Lávička, Šimáček, Šiška, Turek V., Chalupný (85. Bala), Šimanovský (55. Švehla), Chod

Zápis je s 42 komentáři