Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Bezdružice 0:2 (0:1)

26. Duben 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Prohráli jsme, vem to ďas, za tejden to hrajem zas. Zápas s Bezdružicemi jsme na domácím hřišti nezvládli a zkomplikovali jsme si tak boj o záchranu v 1.A třídě. Bezdružice přijeli na náš trávník s defenzivní taktikou a chtěli nás přehrát především důrazem a jednoduchostí. To jsme samozřejmě věděli, ale přesto jsme se s jejich tvrdou hrou nedokázali vypořádat. Výsledkem je další domácí ztráta bodů a navíc zjištění, že pokud na náš hrbolatý trávník přijede někdo pouze bořit, zakopávat a zdržovat, máme problém se s tím vypořádat.
Kreativita, nápady a důraz ve středu pole chyběly našemu týmu od začátku do konce. Snaha sice byla, ale většinou končila daleko od branky hostů. O střely z dálky se pokoušeli Kája Brož nebo Jirka Frýzek, ale jejich pokusy skončily nad brankou hostí. Hosté se snažili dostat za naši obranu nakopávanými balóny, ale ani jim se v úvodu nepodařilo Sládka v naší brance ohrozit. Zápas tedy rozhodli standardní situace. Kromě nich se odehrával na trávníku boj, který oko diváka rozhodně potěšit nemohl. 28. minuta – přímý kop Bachroně se od tyče odráží do naší branky 0:1. 37. minuta – penalta pro domácí za ruku ve vápně, střelu Jardy Malého brankář hostí vyráží na roh, ze kterého se neprosazujeme. Ještě před poločasem musel pro zranění odstoupit Olda Chod, kterého nahradil David Greiner, o poločase musí z pracovních důvodů střídat Víťa Hájek, místo kterého přijde na plac Robert Šimanovský.
Druhý poločas jsme začali náporem, ale z několika závarů se nám nakonec branku hostí ohrozit nepodařilo. Naší snahu o útočný nátlakový fotbal často brzdila naše nepřesnost, nerovný povrch a rozhodčí. To není výmluva, ale pouhé konstatování faktů. Časté přerušování hry, nesmyslné domluvy při zdržování bezdružických a nejasný metr při posuzování totožných zákroků udělal ze zápasu pěknou taškařici. Zdálo se, že pan rozhodčí Ulrych si chce zjednat pořádek, když v 55. minutě vyloučil domácího Jirku Šimáčka (po druhé žluté, kterou dostal za komentář k zákroku soupeře). Opak byl pravdou. Rozhodčí si zřejmě jednou červenou splnil normu, a až do konce zápasu si nechal líbit prakticky všechno. Pětiminutové polehávání hostujícího „zraněného“ hráče či tříminutové zapisování žluté do notýsku se stalo koloritem nepovedeného zápasu. Ale jak již bylo řečeno, rozhodly standardní situace. Skvěle kopnutý přímák Jardy Malého orazítkoval obě tyče hostující svatyně, aby se pak odrazil zpět do hřiště. David Greiner se parádně uvolnil u levé lajny a jeho neohrožený průnik do šestnáctky zastavila až kosa hostujícího obránce. Penalta a první půle v bleděmodrém, jen místo místo Jardy Robert Šimanovský. Hrdinou každopádně hostující gólman Štefl. To, že byl při dorážce do prázdné brány faulován Michal Šedivý a jeho střela skončila nad je snad už jen komentář navíc. 80. minuta, zákrok Michala Šedivého posouzen k údivu všech jako faul a přímý kop Bastla skončil u pravé tyče bezmocného Sládka. Zápas jsme sice nevzdali, ale naše snaha o ohrožení branky hostů byla spíše křečovitá a k žádnému výsledku nevedla. I takové zápasy ale přijdou, jen je škoda, že opět doma zrovna proti Bezdružicím. Neoblíbený soupeř si tak k radosti početné skupiny svých fanoušků odvezl od Otavy šťastné tři body.
Sestava:
Sládek – Šedivý, Malík, Frýzek (82. Švehla), Brož – Šimáček, Malý, Šiška, Hájek (46. Šimanovský) – Chod (40. Greiner), Beneš – připraveni Bala, Turek, Němec

Fotky jako vždy v galerii.

Zápis je s 42 komentáři