Letní grilování
3. Květen 2010 | Publikoval admin | V rubice UncategorizedBuřt je buřt a patří na oheň, ale pěkně naloženou krkovičku musíte jedině grilovat.
Léto bez grilování si snad neumím ani představit, vůně masa která se line při zapadajícím slunci, to je prostě slast, kterou nemůže jen tak někdo odmítnout. Osobně nejraději griluji na kvalitním dřevu nebo dřevěným uhlí, plynové grily mi nějak nesedli. Jednou jsme sice jedl grilované kukuřice z plynového grilu, bylo to v USA před 2 lety a nebyli špatné, ale… Vždy jsme měl pocit, že když se griluje na plynových grilech tak to jídlo bude po tom plynu cítit. Nebylo to tak, to byl jen můj špatný odhad, pokrmy na plynovém grilu nebyli vůbec ovlivněné zdrojem tepla.
Ale na druhou stranu to co na grilování mám nejraději, je vůně dřeva, která jednak provoní celé okolí, ale také aroma dřeva se dostane do masa a přijde mi to tak prostě lepší. V USA jsme grilovaly na plynovém zahradním grilu Weber, který byl opravdu ohromný, na první pohled bylo vidět, že je to kvalitní bytelný gril, který se po jedné sezóně nerozpadne. Grily Weber jsou v USA hodně populární a nyní se tyto kvalitní grily dostávají i k nám. Weber grily jsou ve všech mutacích, ať už na dřevěné uhlí, elektriku nebo zahradní grily na plyn. Pokud se vás současné krásné počasí zlákalo ke koupi grilu, doporučuji se poohlídnout právě po grilech Weber, které mají dlouholetou tradici a jejich produkty jsou na vysoké úrovni, stejně tak i veškeré příslušenství pro grilování.