Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Pačejov 1:2 (1:1)

11. Listopad 2012 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 5. Špírek – 1. Hosnedl, 85. Kubaň. ŽK: 7:2. ČK: 1:0. Rozhodčí: Brůha. Diváků: 80.

Derby s tradičním soupeřem z Pačejova přineslo bojovné utkání s minimem šancí a výhru hostujícího celku brankou, která padla pět minut před koncem.Hned úvod střetnutí byl pro domácí pronásledované zraněními a smůlou špatný. Běžela první minuta, do míče se opřel za šestnáctkou Hosnedl a jeho tečovaná střela vysokým obloučkem doplachtila do Čakrtovy branky – 0:1. Odpovědět mohl Mourek, ale míč vyboxovaný Bořem se mu mezi tři tyče umístit nepodařilo. V 5. minutě však už bylo v Žichovicích veselo. Švehla na půlce vybojoval míč, přihrál Špírkovi, který postupoval sám na Boře a ranou zpoza velkého vápna mu nedal šanci – 1:1. Zbytek poločasu mnoho fotbalové krásy nepřinesl, hrálo se sice od podlahy, ale pouze mezi šestnáctkami. Za zmínku stojí jen střela Roberta Beneše z trestného kopu, která olízla tyčku Bořovy branky.

Ani druhá půle nepřinesla lepší podívanou. V jejím úvodu Čakrt vychytal Mrázka a pak se zase dlouho nic ani před jednou brankou nedělo. V 70. minutě se na Boře řítil Špírek, na jeho bombu si gólman Pačejova sice sáhl, ale míč přesto doskákal do branky. Balón už za brankovou čárou sledoval důrazně Beneš a rozhodčí Brůha poté k překvapení všech odpískal faul na brankáře Pačejova. O dvě minuty později šel do sprch za kritiku rozhodčího po dvou žlutých kartách Šiška a domácí dohrávali v deseti. Žichovičtí se i v oslabení snažili strhnout vítězství na svou stranu a tlačili se před branku Pačejova. Udeřilo však pět minut před koncem na druhé straně. Bokr zatáhl míč po levé straně, poslal jej Kubaňovi a ten tváří v tvář brankáři nezaváhal.

Existenční utkání jsme nezvládli a s deseti body se krčíme na 13. místě tabulky. Příští týden v Měčíně a v posledním podzimním utkání s lídrem z Mochtína nás nečeká nic lehkého. Na jaře to bude šichta, i kdybychom v posledních podzimních kolech získali plný počet bodů.

Sestava: Čakrt 3, Jiřík 1, Brož 3, Mourek 3, Barborka 3(80. Tuček), Štěpán 4, Špírek 2, Šiška 5, Polan 3, Beneš 3, Švehla 1.

TRÉNINK V PÁTEK 16.11. v 15.30 HOD.