Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Kasejovice – SG Žichovice 3 : 2

24. Září 2009 | Publikoval | V rubice Odehrané zápasy

V sobotu 19.9. jsme se do Kasejovic sjížděli jak rytíři do Svaté války. Ze Žichovic jel pouze unavený Pepa Jeřábek. Ostatní přijeli ze Sušice, 1 ze Strakonic a 1 až z Mnichova. Do poslední chvíle jsme nevěděli kolik nás vůbec bude. Nakonec jsme měli jednoho na střídání. Za teplého slunečného počasí jsme vyběhli na trávník odhodláni konečně zvítězit.

V podvědomí jsme měli fakt, že dnes jsme i bez Jardy a Kuby velmi silní. To a cizí prostředí s únavou po cestě nás nejspíš složilo. Úvodní minuty nasvědčovaly, že budeme baletit. Obrana “Petrů” se dvěmi věžemi Novasem a Švácou byla pohyblivá a budila respekt. Přesto po našich pěkných akcích přišla přhrávka do naší 16-tky. Než se golman Jeřábek dohodl se zametačem kdo, co, tak přiběhnuvší útočník vsítil – 0:1. To rozpoutalo útočnou snahu naší gardy. Opravdu bylo vidět několik parádních akcí zakončených střelou. Leč bez efektu. Až přišel pas od spolehlivě hrajícího Káboše na Roonyho. Exceletní zpracování a střela do vzdálenější šibenice. No paráda. 1:1 To bylo něco pro naší zálohu. Roman, Bernard, Jendoslav a Pepa. Jejich neustálý pohyb a plno kliček dělaly protivníkům veliké starosti. Soupeř hrál také dobře a skvěle kombinoval. V době naší herní převahy podnikl protiútok. Zleva letěl centr před Jeřábka. Na penaltě běželi vedle sebe útočník a Káboš. Centr předletěl útočníka a Káboš jej odkopával, snad do autu. Jo, do autu. To byla perda. Přímo do šibenice – 1:2. Tento krásný, leč vlastní gól nás nezlomil. Naše tykadla, především Rychlonožka a Roony, neustále ohrožovala soupeřovic bránu. Po pěkné kombinaci zálohy poslal Roony přesnou přihrávku na Bernarda, který lobem vyrovnal. 2:2 Tak skončil i poločas.

Do druhé půle jsme nastoupili s vynucenou změnou. Pepa Jeřábek odjel na střídačku “A”. Jeho místo zaujal Roony. V útoku podporoval Rychlonožku Mariášník. Na střídání nám domácí půjčili útočníka s bolavým stehnem a v neděli hrajícím mistrák. Místo již klasického náporu jsme se nemohli najít. Sice jsme útočili, ale bylo to bezzubé, nemastné a neslané. Zapůjčený útočník nestřídal a měl několik dobrých příležitostí. Jako by ale nesměl dát gól. Buď to byla čudla nebo vedle. Pak přišla únava. Klasická hra – obrana na vápně, útok na půlce a mezi nic, pusto. Roony v bráně několikrát exceloval. Prostě očekávání, co se stane. A stalo se. Chyba při odehrání míče. Rána zpoza 16-tky. Další šibenice. Prohráváme 2:3. Do konce zápasu to bylo z naší strany mdlé. Jako kdyby jsme to nebyli my. Za zmínku stojí akce Miloše, jenž postupoval z půlky sám. Vlnivým pohybem svého malého kulatého těla zmátl protihráče. Ti se mu prakticky rozestupovali. Až v 16-tce uznal, že by to mohlo stačit. Že prudkou střelu nesvede. Nezištně přihrál Jendoslavovi. Ten správně vyhodnotil situaci a pálil přízemní střelou k levé tyči. Bohužel fakt jen k tyči a to ještě zvenčí. V posledních minutách mohl ještě Bernard vyrovnat. Nestalo se. Závěr zápasu vykolejil z normálu. Mladý protihráč zapomněl, že hraje za gardu. Po vzájemném okopávání se s Romanem neudržel nervy. Kleče nad Romčou napřahoval pěst. Akci nedokončil a byl vyloučen. Přesilovku jsme nevyužili.

Prohra je krutá, ale nejde o život. Dokážeme hrát fotbálek. Baví nás to a tak se těšíme na 3.10. To hostíme od 15:00 Horažďovice.

Sestava: Jeřábek Josef; Kába Petr, Švarc Petr, Nový Petr, Brzák Miloš; Mareš Jan, Plojhar Roman, Kolařík Petr, Purkar Jan; Míka Jan a Šumpík Ladislav (Král Josef).