Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Keramika Chlumčany 4:3 (2:1)

20. Srpen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

Drama se šťastným koncem pro domácí viděli dvě stovky opět fantastických diváků na hřišti v Žichovicích. Oproti velice dobře technicky hrajícím hostím se postavili s nesmírnou bojovností hrající domácí a v úvodu si vytvořili převahu.
Již ve 3. minutě kryl golman hostí trestný kop V. Turka, v 5. minutě byl před hranicí šestnáctky faulován agilní Šimanovský a z následného trestného kopu tentýž hráč trefil zeď.
V 6.minutě již bylo 1:0, když rohový kop V. Turka přizvedl Chod a Šimáček se hlavou nemýlil. V 10. minutě zatáhl po levé straně Chalupný, jeho centr byl sražen na roh a situace z šesté minuty se opakovala. V. Turek zahrával, Chod tečoval a tentokrát Švehla nechytatelnou ranou napnul síť podruhé – 2:0. Ve 12. minutě zahrozili hosté, avšak stoper Harenčák uklidil hlavou míč na rohový kop. Poté se ještě několikrát dostali hosté na dostřel Němcovi branky, avšak vážnější problémy brankáři domácích nezpůsobili. Čekání na poločasovou přestávku přerušil dvěma krásnými střelami Jirka Šimáček, ale bohužel obě střely z úhlu minuly cíl. Když už se všichni viděli v kabinách, zahrávali hosté rohový kop a nekrytý Benedikt hlavou překonal bezmocného Němce – 2:1. Po rozehrání se v utkání poprvé červenalo, když hostující obránce neudržel nervy na uzdě a pěstí napadl Šimáčka.
Do poločasu druhého vstoupili naši kluci opět velice aktivně a vytvořili si územní převahu. Hosté se čím dál častěji uchylovali k hrubým a místy až záludným zákrokům a stále častěji odváděli svoji pozornost od hry diskuzemi s hlavním rozhodčím ve snaze přerušit náš tlak a rozkouskovat hru, což se jim zjevně dařilo. Již ve 47. minutě vytáhl brankář hostí střelu V. Turka na roh, po němž Červený hlavičkoval těsně mimo. V 51. minutě se dostal Chod sám proti brankáři hostí, avšak zbrkle vystřelil mimo. V 59. jásalo domácí hlediště potřetí, když Šimanovský přetáhl rohový kop, na který si krásně naskočil Chalupný a hlavou nedal brankáři hostí nejmenší šanci – 3:1. Tentýž hráč v 63. vystrašil brankáře vydařenou střelou z úhlu, která těsně minula cíl a taktéž skončila v 65. minutě rána Šimanovského. Poté si nezodpovědní a podráždění hosté, kteří neunesli dvoubrankové vedení domácích vysloužili druhou červenou kartu za urážku rozhodčího. V tuto chvíli nebylo na hřišti nikoho, kdo by pochyboval o našem vítězství. Ač v devíti, začali hosté kousat, navíc rozhodčí začal tolerovat jejich záludnou hru a pomohl jim do utkání odpískáním penalty, kterou viděl pouze on a pochopitelně lavička hostí – 3:2. Najednou se hra domácích zhroutila a bylo jen otázkou času, kdy přijde trest v podobě vyrovnání. To se stalo v 84. minutě, když nekrytý Podrazký pohodlně nikým nekrytý vystřelil – 3:3. Naštěstí jsme se okamžitě probrali a po rozehrání vyrazili na steč hostující branky, aby v zápětí hostující obránce zahrál rukou v šestnáctce a hlavní rozhodčí k údivu všech nepískl penaltu, ale jen trestný kop před vápnem. My však máme v sestavě V. Turka a ten se v takovýchto situacích nemýlí. Střelou po zemi k levé tyči podél zdi nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout – 4:3. To se odehrálo v minutě 85. V následné dohrávce jsme již vítězství pohlídali a dali tak šanci skvělým fanouškům k závěrečnému aplausu.

Slovo trenéra:
Před utkáním se silným soupeřem bych bral určitě i bod za remízu, ale po utkání ač jsme vyhráli jsem zklamán, že jsme v úseku mezi 30. a 40. minutou druhého poločasu přišli proti dvojnásobně oslabenému soupeři o dvoubrankové vedení.
Jsem přesvědčen, že jsme vyhráli zaslouženě, neboť jsme do utkání dali více srdce i fotbalového umu. Hosté mne překvapili svojí nedisciplinovaností a podrážděností. Po prohlídce videa musím bez emocí konstatovat, že jim hlavní sudí v žádném případě neublížil. Fantastičtí byli opět naši fanouškové, kterým děkuji za odvedený výkon. Také děkuji klukům, jak za výkon, tak za nasazení, které v utkání předvedli.

Branky: Šimáček, Švehla, Chalupný, Turek V.
ČK: 0:2
Sestava: Němec, Harenčák, Lávička, Malík, Švehla, Červený, Chalupný, Turek V., Šimáček, Šimanovský, Chod (střídali: Turek J., Brož, Bala)

Fotografie ze zápasu naleznete již tradičně v naší galerii. Foto pořídil náš fotograf Svoboda Jan ml.

Zápis je s 4 komentáři