Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Blovice – TJ Žichovice 0:1 (0:1)

13. Srpen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

Překvapivé vítězství a tři body za výhru 1 : 0 přivezli naši kluci z horké půdy z Blovic. Vítězství to nebylo snadné a nutno sportovně přiznat, že při nás stálo štěstí po celých devadesát minut utkání.
Od úvodního hvizdu nás domáci přitlačili k vlastní šestnáctce a zdálo se být jen otázkou času, kdy překonají dnes výborného Rudu Němce v naší brance. Avšak již zmíněná Štěstěna, ale i obětavý výkon všech našich hráčů, nedovolily domácím skórovat. Naopak z první naší vážné akce, kdy v desáté minutě vybojoval Petr Pišta Lávička míč na vlastní polovině, předal Oldovi Chodovi, ten si nadvakrát vyměnil s Radimem Hadži Šiškou a následoval průnik po levé straně, který Hadži s jistotou a klidem proměnil v náš vedoucí a zároveň vítězný gól. Poté následovala opět plejáda dobrých možností domácích, kterou přerušila akce Hadži – Robi Šimanovský – Olda Chod, zakončená střelou posledně jmenovaného. Domácí brankář ji stěží vytlačil na roh. Ve dvacátéčtvrté minutě byli domácí nejblíže k vyrovnání, ale míč skončil na tyči naší brány. Neplodný tlak domácích pokračoval a my jsme podnikali jen nebezpečné protiútoky. Při jednom z nich, ve třicátédeváté minutě, se ocitl Robík Šimanovský téměř osamocen v šestnáctce domácích, ale jeho protisměrnou kličku stopéři vystihli.
První poločas tedy skončil naší překvapivou výhrou.
V druhém poločase se obraz hry nezměnil a domácí pokračovali v neplodném tlaku. I my jsme se však dostávali postupem času do rychlých protiútoků a využívali tak okének v domácí obraně. Z naší strany mohli skórovat v sedmdesátédruhé minutě Hadži, který nevyužil akci dost podobnou té gólové, dále Olda Chod, který v sedmdesátétřetí minutě hlavičkoval po rohu Vendy Turka těsně mimo, stejně dopadl tentýž hráč i v minutě sedmdesátéosmé, když se objevil sám před brankářem. Mimo skončila i hlavička Jiřího Turčína Turka v osmdesáté minutě, ale i střela Oldy Choda v osmdesátéprvní minutě. Tentýž hráč nedotáhl do koncovky samostatný únik v osmdesátéčtvrté minutě.
Poslední naši velkou příležitost měl šťastný střelec Radim Šiška, který se neúspěšně pokusil přihrávku zakončit patičkou podél brankáře domácích v osmdesátéšesté minutě.
Utkání jsme dotáhli do vítězného konce díky notné dávce štěstí, ale i nezměrné bojovnosti všech čtrnácti hráčů, kteří z naší strany do utkání nastoupili. Stínem zápasu je dvojité vyloučení na obou stranách, přestože všichni přítomní dobře viděli, že naši hráči k těmto přišli úplně nevinně.

Slovo trenéra:
Dnešní souboj na podmáčeném trávníku pro nás dopadl velice lichotivě a musím sportovně přiznat, že naše vítězství nebylo úplně zasloužené. Na druhou stranu kluci od první do poslední minuty dřeli a eliminovali tak technické přednosti soupeře.Nepochopitelná pro mě byla obě vyloučení, když v případě J. Chalupného se jednalo o druhou žlutou kartu udělenou snad jen ze soucitu k domácím. V případě druhém hlavní rozhodčí přehlédl, že po právu vyloučený hráč domácích atak Radima Šišky pouze nafilmoval, což bylo zcela evidentní.

Sestava: Němec, Červený, Malík, Švehla, Chalupný, Šiška, Lávička, Turek V., Šimáček, Šimanovský, Chod (střídali: Harenčák, Turek J., Brož)

Branka: 10. Šiška

ČK 2:2 (Davídek, Brejcha – Chalupný 2 ŽK, Šiška)

Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii

Zápis je s 4 komentáři