Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Dlouhá Ves – TJ Žichovice 1:1 (0:0)

15. Duben 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

pan sudí14. 4. 2007 – Jarní část soutěže jsme zahájili derby zápasem v Dlouhé Vsi a musíme si přiznat, že se nám utkání, ale hlavně rozhodčímu Marxovi, vůbec nepovedlo. Pan rozhodčí vedl utkání zcela jednostranně a naši kluci se jeho rozhodováním nechali unést ke kritice a často zapomínali hrát fotbal. Proto i první dvě šance byly na straně Dlouhé Vsi, avšak Ruda Němec byl naštěstí vždy na místě. Poté jsme postupně přebírali iniciativu a aktivní radim Šiška se dvakrát ocitl ve velmi dobré střelecké pozici, avšak bohužel pro nás z mraku nezapršelo.
Největší šanci měl ve dvacáté minutě Robert Šimanovský, kterého Olda Chod nádherně poslal do samostatného úniku, jenž brankář domácích vychytal. První velký zlom v utkání nastal ve 25. minutě, kdy byl tvrdě faulován útočníkem domácích Fanda Švehla, bez povšimnutí pana rozhodčího, ale jeho následné odstrčení hráče domácích již bylo oceněno žlutou kartou, která byla v jeho podání druhá, takže následovala karta červená. Paradoxně tato situace naše kluky semkla a začali mít v boji proti dvanácti mužům na hřišti navrch. Na obou stranách přibývalo šancí ke vstřelení branky, ale i brutálních zákroků domácích hráčů, které rozhodčí milosrdně přehlížel a jen ty nejokatější občas odpískal. Přes tento handicap se nám nakonec podařilo vsítit vedoucí branku, když střídající Kája Brož neohroženě vlétl do skrumáže a hlavou zavěsil Malíkovu vyraženou gólovou střelu. To běžela přibližně 70. minuta zápasu. Následně se domácí křečovitě snažili dostat do tlaku, v čemž jim nepřesnými výroky Marx s chutí pomáhal až se jim přece jen povedlo po naší hrubé chybě v obraně vyrovnat. Následovali ještě dvě obrovské šance našich kluků, avšak Vašek Turek nezakončil podle svých představ a do sóla unikajícího Zbyňka Malíka zastavil Marx, který přesto, že ofsajd nesignalizoval ani domácí lajnový, bezostyšně zapískal. V úplném závěru nám stačil pan Marx udělit ještě dvě žluté karty, obě byly jako druhé, takže následovalo vyloučení V. Turka a Chalupného. Korunu všemu nasadili pořadatelé, postávající kolem hřiště s půllitry piva, nechali na hřiště vběhnout domácího fanouška, který napadl naše hráče odcházející do kabin, aby se v vzápětí strhla několikaminutová strkanice, ve které domácí hráč s čísle 13 brutálně a zákeřně pěstí těžce zranil našeho fanouška, který nic netušíc vedl svého malého syna přes hřiště. Vše završil opět pan Marx, svým prohlášením, že vše zavinili žichovičtí hráči.

Slovo trenéra: Jsem velice znechucen průběhem a hlavně dohrou tohoto derby utkání. Mrzí mě, že kluci neuposlechli můj příkaz nediskutovat s rozhodčím, jelikož jsme již předem měli indicie, že se může stát, že pan rozhodčí nám nebude nakloněn. Smutné je, že nakonec jediným kdo bránil hlavního rozhodčího v závěrečné strkanici po utkání, byl náš asistent na lajně a zároveň prezident klubu pan Jaroslav Šuba. Přičemž domácí pořadatelé se s chutí zapojovali do strkanice na hřišti. Pro mě nejsmutnější na všem bylo to, že domácí pořadatel, kterého jsem schopen identifikovat s páskou připnutou na hrudi a půllitrem v ruce napadl i mojí manželku a komentoval to velice sprostými slovy, která se nehodí ani publikovat. Znovu opakuji, že jsem celou situací znechucen a přemýšlím o svém dalším setrvání ve funkci trenéra týmu.

Sestava: Němec Rudolf, Harenčák Jiří, Malík Zbyněk, Červený Tomáš, Švehla František, Chalupný Josef, Šiška Radim, Turek Václav, Lávička Petr, Chod Oldřich, Šimanovský Robert

fotky ze zápasu

Zápis je s jedním komentářem