Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Hradešice – TJ Žichovice 2:2 (1:1)

28. Duben 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

Šíma28. 4. 2007 K utkání do Hradešic jsme odjížděli s velkou obavou, neboť k dvěma potrestaným hráčům přibyl na marodku Radim Šiška a tak musel naskočit bez tréninku po půlroční pauze nerozehraný Jirka Turek a lavičku obsadili pouze hráči B mužstva.

V této situaci jsme uvažovali o tom, že bod z hřiště soupeře bude vyset hodně vysoko.
Do utkání vstoupili aktivněji domácí, avšak naše obrana vcelku bez problémů odolávala a naopak do ideální pozice se dostal Robert Šimanovský, který když už obešel stopera a řítil se sám na bránu, byl sražen a zbytek utkání odehrál s ošklivě nakopnutým kolenem. První gól nakonec vsítili domácí, když sluníčko na chvíli paralizovalo Rudu Němce v brance a dlouhý nenápadný centr mu propadl mezi rukama, poté pro domácího hráče nebyl problém hlavou doklepnout míč do prázdné brány. 1:0. Naštěstí o pět minut později ve 24. minutě nacentroval míč do šestnáctky domácích Karel Brož, aby jej Jirka Šimáček hlavou srazil pro Roberta Šimanovského a od něho se vrátil zpět k Jirkovi, který si udělal prostor tak, jak to umí jen on a nekompromisně k tyči zakončil. 1:1. Ve 37. minutě opět pěkně pronikl Jirka Šimáček, nahrál Tomášovi Červenému, ten krásně připravil proti noze Oldovi Chodovi, který střelou pod břevno skvěle zakončil, avšak brankář domácích byl na místě. Poslední pěknou akcí z naší strany v prvním poločase byl průnik Petra “Pišty” Lávičky po levé straně, zakončený centrem na Zbyňka Malíka, jehož střelu golman domácích opět kryl.
Druhý poločas jsme začali pěkně z ostra a hned v první minutě se octl v šanci po velké chybě domácího brankáře Tomáš Červený, ale nedal. Vzápětí ve 47. minutě se Olda Chod octl sám před golmanem, ale také on nedal. V 55. minutě dnes výborný Jirka Šimáček hlavou nádherně po rohu trefil spojnici. Štěstěna stála opět při domácích. 57. minuta střílí Olda Chod nad, 58. minuta, střelu Šimanovského golman opět neudržel, dorážel Šimáček, ale znovu nedal. V našem největším tlaku jsme zapomněli na zadní vrátka a při přečíslení 2 na jednoho a následné přihrávce zavánějící ofsajdem, domácí nadvakrát překonali vyběhnuvšího Rudu Němce. 2:1. V 64. minutě předvedl Jirka Turek, že lze branku přestřelit i z čáry, aby v 70. minutě Tomáš Červený po průniku při lajně a po zadní čáře, krásně našel Pištu Lávičku a ten už nedal domácímu brankáři šanci na přesně mířenou střelu reagovat. 2:2. V 90. minutě, když už obě mužstva myslela na remízu, z ničeho nic, Olda Chod ideálně poslal do ulice a tím do samostatného úniku Zbyňka Malíka a my jsme jen v duchu tipovali, po které straně brankáře prostřelí a k překvapení všech volil přihrávku na obsazeného Šimanovského, takže domácí vypíchli na roh, po jehož rozehrání přišla nejkrásnější střela zápasu, když Olda Chod trefil míč přímo z voleje a jen šťastně postavený obránce domácích, jehož ještě teď musí brnět hlava, kterou mu Olda nastřelil, nám nedovolil sáhnout po třech bodech. Po té následoval závěrečný hvizd a dělba bodů.

Slovo trenéra: Z utkání jsem měl docela vážné obavy, neboť onemocněním Radima Šišky se nám již úplně rozpadla levá strana, takže jsem začal přemýšlet koho z B mužstva zařadím do základní sestavy a jen intuitivně jsem zavolal dlouhodobě zraněnému J. Turkovi a ten mi slíbil, že ač zraněné tříslo stále ještě pobolívá a bolest se postupně přesouvá, dle jeho diagnózy i do jiných partií a orgánů, přesto se sebezapřením zkusí nastoupit. Musím říct, že zahrál velice dobře má veliký podíl na tom, že jsme v Hradešicích nezklamali. Hráče jsem v poločase, ale i po zápase do jednoho pochválil za obrovské nasazení a předvedenou hru. Před zápasem bych jednoznačně bod z Hradešic bral, ale těsně po závěrečném hvizdu mi chvíli trvalo, než jsem spolkl zklamání z poslední minuty utkání, ve které jsme mohli dvakrát strhnout výsledek utkání na svojí stranu. Derby utkání se muselo divákům obou stran líbit, neboť viděli dostatek pěkných fotbalových akcí, navíc pan rozhodčí Kříž jej zvládl bravurně a předvedl nám, že i vyhecované zápasy se nechají udržet v pohodě v mezích pravidel.

Sestava: Němec, Harenčák, Turek J., Brož, Švehla, Šimáček, Červený, Lávička, Malík, Šimanovský, Chod (Pařízek, Stulík)

V galerii naleznete fotky ze zápasu.