Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Ohlédnutí trenéra za uplynulým rokem a přání do nového:

20. Prosinec 2007 | Publikoval | V rubice Aktuality

Vážení sportovní přátelé, fanoušci, ale i náhodní návštěvníci našich stránek. Blíží se konec roku a je tady tudíž čas na bilancování.
Rok 2007 byl pro náš fotbalový klub velice úspěšný, neboť jsme svým postupem do 1.A třídy dosáhli vysněného cíle. Podzimní účinkování v 1.A třídě bylo zatěžkávací zkouškou nejen pro hráče, ale i pro funkcionáře klubu. Bohužel po slibném začátku se ukázalo jako klíčové, že jsme do soutěže vstoupili s velmi úzkým a nedoplněným kádrem, takže po zranění 6 hráčů základní sestavy, včetně brankáře Rudy Němce, přišla zákonitě série neúspěchů. Nic nepomohlo ani rychlé doplnění kádru, to už na mužstvo dopadla určitá krize, navíc se od nás odklonilo i štěstí a ani páni v černém nebyli vůči nám vždy féroví. Výsledkem je poslední místo s jedenácti body, ale s určitou šancí pro jarní část sezóny. Jestliže se nám podaří plánované posílení kádru, věřím, že naše situace není a nebude beznadějná. Jedno slíbím určitě, o záchranu se ještě popereme!!!
Již dnes se můžeme pochlubit jedněmi z nejlepších webových stránek v kraji a naši fanoušci jsou v 1. A třídě jednoznačnou jedničkou. Nedovedu si představit to „čoro“, kdyby se nám dařilo o trochu lépe a dovedli jsme občas na domácím pažitu i vyhrát. Jen málokde umí diváci zatleskat i po prohrané bitvě. Patří jim má hluboká poklona. Vydržte, my se na jaře popereme o lepší výsledky.
Největší ránu nám všem v letošním roce zasadil odchod naší fanynky, šenkýřky a kamarádky, Dáši Šubové. Způsobilo nám to všem velikou bolest.
Se smíšenými pocity vzpomínám na utkání 1.B třídy v Dlouhé Vsi, kde tendenční rozhodování pana Marxe zapříčinilo napětí na hřišti i v hledišti, které vyřešil domácí hráč Šperl po svém, ale disciplinární komise nakonec shledala viníky v nás. Korunu všemu dal redaktor KT deníku, který od stolu barvitě popsal něco, o čem věděl prach málo a v reálu vůbec neviděl. Jedna naše fanynka si jeho článek dovolila kritizovat a výsledkem je ignorace našeho fotbalového oddílu na sportovních stránkách Klatovského Deníku.
Co mě naopak v loňském roce potěšilo? Postup a suverénní způsob, jakým ho bylo dosaženo, parta jaká se v mužstvu vytvořila, rekonstrukce trávníku a celého areálu hřiště, ale hlavně naši skvělí fanoušci.
A co mě rozesmálo? Vyhlášení pana Presla nejlepším rozhodčím okresu, hospodské dohady Chotíkovských fanoušků, jestli opravdu vážím jen tolik, kolik mám napsáno na dresu a výrok Fandy Švehly, před utkáním s VS Plzeň: „Kauči dneska mě nic nebolí“, který poté dal soupeři dvě branky (druhá regulérní nebyla uznána).
Na co se těším v brzké budoucnosti? Na setkání při plese fotbalistů, na který jste všichni srdečně zváni. Připravena bude bohatá tombola, do které můžete samozřejmě přispět. S hráči se těším na první trénink, který se koná 13. 1. 2008 a na kterém bych už rád přivítal některé posily.
Na závěr děkuji všem, kteří přiložili v Žichovicích ruku k dílu, ať už hráčům, funkcionářům, divákům, ale i všem v zázemí oddílu za odvedenou práci a přeji pěkné prožití Vánočních svátků a hodně zdraví a štěstí v novém roce 2008.

A brzy nashledanou na fotbalovém hřišti!!!

Zápis je s jedním komentářem