Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Slovan Plzeň – TJ Žichovice 1:3 (1:0)

1. Duben 2007 | Publikoval | V rubice Přáteláky

TrenérK pravděpodobně poslednímu přátelskému utkání před zahájením jarní sezony zajíždělo naše A mužstvo na hřiště účastníka 1.B třídy, Slovanu Plzeň. Mužstvo Slovanu patřilo a patří k útočně laděným týmům, takže se dal očekávat pěkný zápas. To se ostatně potvrdilo a utkání bylo z našeho pohledu nejpohlednější ze všech přípravných utkání. První dvacetiminutovka patřila našim klukům a vytvořili si i několik slibných šancí, bohužel bez brankového efektu. Druhá část prvního poločasu již byla vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. Těsně před odchodem do šaten se domácím podařilo překonat jinak výborně chytajícího Rudu Němce a odcházelo se za stavu 1:0. Do druhé půle vystřídal Šimáčka Olda Chod, který vyhrál svůj třítýdení boj se záhadnou virózou a bylo na něm vidět, jak se na fotbal těší. Nejprve Ruda Němec bravurně zlikvidoval pokutový kop domácích a poté už se převaha začala přelévat na naši stranu. A a začali jsme si vytvářet další gólové příležitosti. Vyrovnání přišlo po pěkné akci Šimanovského, který zatáhl do šestnáctky a zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky nabil Oldovi Chodovi, který krásnou střelou z voleje do šibenice nedal domácímu brankáři nejmenší šanci. do vedení na 2:1 nás dostal Šimanovský, který efektně přeloboval vybíhajícího golmana a na konečných 3:1 zvýšil opět Šimanovský z pokutového kopu po faulu na Radima Šišku. Poté se ještě na obou stranách blýskli brankáři několika skvělými zákroky a dohrálo se v poklidu.

Slovo trenéra: Z mého pohledu jednoznačně nejvydařenější utkání. Až na drobné chyby v obraně, které napravil dnes výborný Ruda Němec jsme sehráli výbornou partii okořeněnou krásnými brankami v provedení uzdraveného Oldy Choda, na kterém bylo vidět, že se po záhadné nemoci na hřiště vrátil ve výborné formě a plný chuti do hry a našeho kanonýra Roberta Šimanovského, kterému se na tomto hřišti pravidelně střelecky daří. Jelikož i soupeř byl výborný, bylo se celých 90 minut na co dívat a kluci předvedli, že si již s míčem velice dobře rozumí.

Sestava: Němec, Harenčák, Brož, Chalupný, Švehla, Šiška, Turek V., Lávička, Malík, Šimanovský, Šimáček (střídali: Chod, Netušil)

V Galerii si můžete prohlédnout fotky z tohoto zápasu (autorem fotografií je Andrea Malečková z Prahy, která takto začíná svojí kariéru v klubu jako fotografka…:o))!!!