Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Křimice – TJ Žichovice 4:2 (1:1)

7. Říjen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branky: Lávička, Šimanovský

Utkání v Křimicích nebylo tak jednoznačné, jak napovídá výsledek, ale bohužel pro nás skončilo opět prohrou a čtyřmi obdrženými brankami. První poločas byl vyrovnaný jak herně, tak i výsledkově. Do vedení dostal domácí ve 14. minutě exreprezentant Roman Vonášek, když využil chvilkového zaváhání naší obrany a dorazil svoji střelu do naší sítě. V následující minutě mohlo být vyrovnáno, ošem obránce domácích zastoupil na čáře již překonaného brankáře. Vyrovnat se nám podařilo v 31. minutě po krásné akci Lávička – Chod – Lávička. Pišta Lávička s přehledem zakončil k tyči.
Do druhého poločasu jsme vstoupili excelentně, když hned ve 46. minutě pro změnu náš kanonýr Robert Šimanovský nechytatelně ze 30 metrů napálil míč odražený po jeho trestném kopu a angličanem brankaře domácích nechal v roli diváka. Bohužel vedení nám vydrželo jenom deset minut do chvíle, kdy brankář Hermanchak vyrazil přetažený centr na ruku našeho obránce a domácí penaltu bezpečně proměnili.
Klíčovým momentem celého utkání byla 60. minuta, kdy byl faulován Olda Chod a obránce domácích mu ještě bezohledně a úmyslně šlápl na ruku a on se po něm ohnal nohou, aniž by jej trefil. Bohužel asistent rozhodčího Kormanec, ač byl od situace nejdále ze všech zúčastněných na hřišti, signalizoval vyloučení našeho hráče.
Přesile jsme se vydrželi bránit do 75. minuty, kdy domácí útočník sice v ofsajdové pozici (efektně patičkou) strhl vedení na stranu soupeře. Ve snaze o vyrovnání se vysunul v 90. minutě na rohový kop i brankař Hermanchak a pro domácí, kteří se zmocnili odraženého míče, nebylo problémem zvýšit do prázdné branky na 4 : 2.
Stínem utkání bylo vážné zranění našeho stopéra Tomáše Červeného, kterého brankař domácích atakoval ve výskoku a on zůstal bezvládně ležet na zemi. Hlavní rozhodčí Krauz přesto nechal bezostyšně pokračovat ve hře a ošetření povolil až po několika minutách. Poté zápas ukončil.

Slovo trenéra:
Máme za sebou další z kategorie zpackaných utkání, kdy jsme opět vydrželi fotbalově, ale hlavně ukázněně hrát jen do 60. minuty. Po vstřelené brance hráči opět snad ze strachu, abychom o výsledek nepřišli, začínají kupit chyby a navíc jsme se vlastní neukázněností oslabili. Vztek nad ztracenými body ještě umocňuje ztráta třech klíčových hráčů základní sestavy. Do příštího utkání nemohu počítat s vyloučeným Chodem, ale ani s V. Turkem, který má přetržený sval. V nemocnici zatím leží s otřesem mozku i T. Červený. Naši prohru nemůžeme v žádném případě svádět na rozhodčí, zavinili jsme si ji sami, ale tím nechci říct, že by pan Krauz v roli hlavního a pan Komanec v roli asistenta budili dojem, že byli nestranní. To, že hlavní arbitr nepřerušil hru a neumožnil ošetření T. Červeného je podle mne trestuhodné.
Jestli chceme v příštím utkání bodovat a udržet se ve středu tabulky, musíme se zlepšit hlavně v ukázněnosti a v taktickém myšlení. V žádném případě však není nutno házet flintu do žita, neboť hráčskou kvalitu v mužstvu určitě máme.

Sestava: Hermanchak, Šiška, Červený, Malík, Mourek, Chod, Heimlich, Lávička, Turek V., Šimáček, Šimanovský (střídali: Chalupný, Burda, Harenčák)

Fotgrafie ze zapasu naleznete v naší galerii