Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Start VD Luby – TJ Žichovice 4:3 (2:1)

11. Listopad 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

RobikBranky: Šimanovský 2, Šiška

I poslední naše podzimní vystoupení v 1.A třídě, skončilo porážkou v poměru 4:3 z pohledu domácích.
Do utkání jsme vstoupili územní převahou a začali jsme si vytvářet i dobré střelecké příležitosti. V šesté minutě zahrával rohový kop Robert Šimanovský a Radim Šiška hlavou těsně minul branku domácích. V deváté minutě pro změnu Olda Chod hlavičkoval po rohovém kopu Venci Turka těsně nad. Ve dvacáté minutě prověřil připravenost domácího brankáře Radim Šiška. Domácí naopak při první návštěvě v naší šestnáctce otevřeli skóre, když se po pěkné kombinaci ocitl domácí útočník před osamoceným Hermanchakem a s přehledem zakončil. Ve 29. minutě se Radim Šiška postavil znovu k trestnému kopu a ze třiceti metrů nedal domácímu brankáři šanci, 1:1. Když už se zdálo, že tento výsledek vydrží do poločasu využili domácí ve 43. minutě nedorozumění v obraně a strhli vedení na svojí stranu.
Do druhého poločasu jsme vlétli ve velkém stylu a již ve 48. minutě Robert Šimanovský přizvedl hlavou centr Zbyňka Malíka a bylo vyrovnáno na 2:2. O čtyři minuty později, v minutě 52. unikl po levé straně Olda Chod a jeho střílenou přihrávku tečoval Robert Šimanovský do branky domácích. Naše převaha trvala a zdálo se být jen otázkou času, kdy zvýšíme svůj náskok. V 59. minutě vystřelil Olda Chod po samostatné akci těsně mimo a střelu z trestného kopu Šimanovského v 60. minutě vytlačil lubský brankář jen s námahou na rohový kop. Po tomto rohovém kopu ve vzniklém závaru Tomáš Červený v souboji o míč neúmyslně fauloval brankáře domácích, za což jej trojice domácích hráčů obdarovala bezprostředně před zraky rozhodčího Presla několika údery pěstmi a kopanci. Celou kickboxerskou vložku rozhodčí velkoryse přehlédl a T. Červeného odměnil žlutou kartou. Následovalo pětiminutové ošetřování brankáře. V tu chvíli jsme vypadli z rytmu a domácí dvakrát potrestali naše chyby v obraně a otočili stav utkání na 4:3. V 80. minutě, když jsme po získání míče vyrazili na steč domácí branky, napadl zapomenutý útočník domácích brankáře Hermanchaka a ten jeho útok oplatil, bohužel z trojice rozhodčích všichni viděli jen jeho zákrok. Iniciátor celého konfliktu s úsměvem pokračoval ve hře a Ivan Hermanchak odcházel do kabin s červenou kartou. Následovala další pětiminutová přestávka, než nastoupil náhradní brankář Ruda Němec, vyplněná dohady. Přesto jsme zmobilizovali síly a chybělo jen málo aby Zbyněk Malík po trestném kopu V. Turka v ideální pozici hlavou vyrovnal. Bohužel hlavička skončila těsně mimo tyče. Více nám již nepřesně pískající rozhodčí Presl nedovolil, neboť v čase 89:54 zápas ukončil se slovy: „je mi zima, tak to ukončíme“.

Slovo trenéra:
Další smolovaté utkání ve kterém jsme přišli o vedení svými vlastními chybami a ustrašeností. Na rozdíl od pana Sedlmaiera, který hodnotil utkání na Šumava netu od stolu, si jako přímý účastník nemyslím, že by domácí vyhráli zaslouženě. Po většinu utkání jsme byli lepším mužstvem a výsledek 4:3 neodpovídá poměru sil na hřišti. K výkonu rozhodčího Presla. Způsob, jakým ohodnotil dvě krizové situace na hřišti mi dokazuje, že neměřil stejným metrem na obě strany. Skandální je když utkání, které měl prodloužit minimálně o deset minut ukončil ještě před vypršením devadesáté minuty se slovy, že je mu zima. Ovšem tím nechci omlouvat náš výkon v defenzivní činnosti celého mužstva. Přesto stále tvrdím, že jsme ještě neřekli poslední slovo a o 1.A třídu se ještě popereme. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem našim příznivcům, neboť vydrželi fandit i když se nám výsledkově vůbec nedaří.

ČK: 0:1 (Hermanchak)

Sestava: Hermanchak, Šiška, Červený, Harenčák, Malík, Mourek, Šimáček, Turek V., Lávička, Chod, Šimanovský (střídali: Chalupný, Burda, Němec)

Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii

Zápis je s jedním komentářem