Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Chotíkov – TJ Žichovice 6:1 (2:0)

26. Srpen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

První porážku v I.A třídě utrpěli naši kluci na hřišti ambiciózního nováčka v Chotíkově. K sobotnímu utkání jsme odjížděli v silně okleštěné sestavě, když nemohli nastoupit oba naši stopéři (Tomáš Červík Červený pro zranění ramene a Fanda Evžen Švehla z důvodu neodkladné účasti na svatbě své sestřenice). Navíc Jirka Šimi Šimáček nastoupil s horečkou a Radim Hadži Šiška po dlouhé cestě nonstop z Chorvatska.
Při již známém úzkém kádru našeho mužstva bylo téměř jisté, že takto oslabeni budeme mít problém sehrát důstojnou roli se soupeřem, který se pro tuto sezónu mohutně posílil.

Začátek utkání byl pro nás vcelku lichotivý, neboť hned ve druhé minutě zatáhl Radim Hadži Šiška po levé straně a jeho centr byl sražen na roh, k jehož exekuci se postavil Venca Dědek Turek a jeho centr hlavou usměrnil Jirka Šimi Šimáček jen těsně mimo branku domácích.
Ve čtrnácté minutě jsme byli ke skórování ještě blíž. To zahrával Dědek Turek trestný kop po faulu na Robíka Šimanovského, ale střela z dvaceti metrů skončila bohužel na tyči branky domácích.
V osmnácté minutě se podobná situace opakovala na straně druhé se šťastnějším koncem pro domácí hráče, neboť míč, jež se odrazil od tyče, domácí útočník pohodlně doklepl do naši sítě – 1:0. Následně si naše útočná dvojice Šimanovský – Chod vytvořila několik pěkných přiležitostí, ale bohužel bez gólového zakončení. A tak opět trestali domácí. Ve třicátésedmé minutě pohodlně doklepli střelu, kterou Ruda Němec s námahou vyrazil – 2:0. Začátek druhého poločasu se podobal tomu prvnímu, když v první minutě vyzkoušel nebezpečnou střelou gólmana domácích Robík Šimanovský a Vašek Turek trefil z trestného kopu zase jenom tyč.
V pětapadesáté minutě přehodil Olda Chod gólmana, ale bohužel i branku. V těchto chvílích se již začala projevovat únava a domácí se čím dál více dostávali do výhodných pozic. V šestapadesáté minutě vyrobila přetížená obrana další chybu a začínalo se schylovat k průšvihu. Nepomohlo ani trojí střídání a domácí, dirigovaní exdivizním Belanem, přidávali další branky. V sedmdesátédeváté minutě 4:0, v osmdesátépáté 5:0 a v osmdesátédeváté 6:0. Mezitím se vždy povedlo zahodit po jedné šanci na straně druhé, ať už to byl Olda Chod, Zbyněk Malík nebo Robík Šimanovský. Čestný gól jsme vstřelili až v poslední minutě, když Robík proměnil penaltu za faul na jeho osobu.

Slovo trenéra:

Výsledek utkání je sice krutý, ale v konečné fázi odpovídal poměru sil na hřišti. Již před odjezdem do Chotíkova mně bylo jasné, že s takto okleštěnou sestavou bude zápas víc než těžký. Průběh utkání mně dal za pravdu. Velice si cením přístupu Radima Šišky, který absolvoval dlouhou cestu z Chorvatska, aby nám pomohl, i když mně bylo jasné, že po takovémto vypětí nemůže podat storpcentní výkon. Stejně chci vyzdvihnout obětavý start Jirky Šimáčka, který nastoupil s horečkou. Znovu se ukázalo, jak úzký je náš kádr a jak chybí každý jednotlivec. Pochvalu zaslouží oba útočníci Robík a Olda.
Přestože jsme prohráli, chtěl bych pochválit za velmi dobrý výkon hlavního rozhodčího pana Duchka i jeho asistenty.

Branku vstřelil: Robert Šimanovský

Sestava: Němec, Harenčák, Šimáček, Lávička, Malík, Chalupný, Šiška, Turek V., Brož, Chod, Šimanovský (Střídali: Bala, Turek J., Stulík)

Fotografie ze zápasu, které pořídil náš přední fotograf Jan Svoboda ml. naleznete v galerii