Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Předenice – TJ Žichovice 1:3 (0:0)

19. Červen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

dscn0950.JPGK poslednímu utkání v 1.B třídě jsme poprvé v tomto ročníku odjeli společně autobusem na hřiště již zachráněných Předenic. Vše probíhalo hladce až do chvíle, kdy jsme ve Střížovicích, vzdálených asi 5km od Předenic zastavili, pro informaci k upřesnění cesty. Bohužel opětovně se náš autobus již nerozjel a řidič začal opravovat porouchaný autobus. Naštěstí nám tým předenických vyšel vstříc a poslal pro nás autobus vlastní. Než tento dorazil, stačil náš řidič autobus opravit, takže jsme se k utkání dostavili s lehkým zpožděním.
Bez rozcvičky a velikého přemýšlení jsme šli do zápasu bez starosti o výsledek a na naší hře to bylo znát. Krátkými přihrávkami po zemi jsme si začali vytvářet i první šance. V 10. minutě zahrával V. Turek trestný kop po faulu na Fandu Švehlu a trefil zeď. Ve 13. minutě našel svým dlouhým výhozem Oldu Choda brankář Ruda Němec, nabil Robertovi Šimanovskému, který příležitost nevyužil. V 18. minutě přihrál Robert Šimanovský Radimovi Šiškovi, který posunul na Pepíka Chalupného ale jeho zpětnou přihrávku neusměrnil Vašek Turek mezi tyče. Ve 27. minutě se v pěkné pozici octl Olda Chod, ale bohužel ani on branku nedal. Ve 41. minutě vystřelil Robert Šimanovský, ale také pouze mimo. Domácí jsme nepustili k vážnějšímu ohrožení branky, ale při jedné střele z dálky zazvonili o naše břevno.
Do druhé půle jsme vstoupili lehce nekoncentrováni a hned z první akce šli domácí do vedení, když jsme Rudu Němce překonali sami vlastní brankou. Poté ještě domácí skórovali jednou, avšak branka nebyla uznána pro postavení mimo hru. To nás konečně probudilo a v nádherné půlhodině patřilo hřiště pouze nám. V 55. minutě přihrál Jirka Šimáček Radimovi Šiškovi, ten nacentroval na Petra Balu, ale gólman domácích ještě kryl. V 58. minutě jsme zaslouženě vyrovnali, když Pepík Chalupný vybojoval na půli míč, poslal po lajně Radima Šišku, který vrátil Vencovi Turkovi a ten si na krátkém prostoru narazil s Robertem Šimanovským, aby nechytatelně k tyči vyrovnal na 1:1. V 61. minutě napáli Zbyněk Malík trestný kop těsně mimo a taktéž dopadla i střela Vaška Turka v 63. minutě. V 64. minutě došlo po obléhání a ostřelování branky domácích ke změně skóre v náš prospěch, když nejprve Petr Bala trefil tyč, dorážku Radima Šišky ještě zastavil brankář, ale nezdařený odkop napálil Jirka Šimáček do sítě. 66. minuta, krásná akce Šiška – Šimanovský – Šiška, chyběla jen přesná koncovka. V 68. minutě si totéž zopakovali Chalupný s Balou, ale Chalupný svůj průnik nezakončil. V 70. minutě postupovala dvojice Šimanovský – Malík, ale Robertovo zakončení vystihl brankář domácích. 77. minuta, opět akce Šimanovský – Šiška a opět bez gólového efektu. V 80. minutě uhladil centr Venci Turka pěšinku Fandovi Švehlovi, ale opět mimo tyče. V 85. minutě další nájezd dvojice Malík – Šimanovský, bez gólového efektu. V 86. si Robert Šimanovský na půlce všiml, že brankář je venku z brány, udělal pár kroků a profesorsky jej dalekonosným lobem přehodil, 1:3, čímž stanovil i konečný výsledek.

Slovo trenéra:
Do utkání jsme nastupovali úplně bezstarostně a bez tlaku, což se projevilo na kvalitě naší hry. Kluci velice pěkně kombinovali a předváděli nejen předenickým divákům, ale i početné skupině našich fanoušků, velice slušný fotbal. Nutno dodat, že i domácí zbaveni sestupových starostí předvedli pěkný výkon a nebýt ofsajdového postavení při jejich druhé brance, možná bychom se jen těžko radovali z vítězství. Shodou okolností nás tento okamžik nastartoval ke zvýšenému tlaku, jehož zákonitým vyústěním byly tři branky v síti domácích a řada dalších pěkných akcí. Kvalitě utkání napomohl i velice dobře pískající nestor fotbalových trávníků, pan Šebesta ze Šťáhlav. Považuji za povinnost poděkovat domácím za to, že pro nás ve chvíli, kdy jsme byli nepojízdní, poslali svůj vlastní autobus, ve snaze pomoci nám ve svízelné situaci. Rád kvituji i to, že při odchodu do kabin nám diváci domácích zatleskali.

Sestava:
Němec, Červený, Malík, Švehla, Chalupný, Šiška, Turek V., Šimáček, Brož, Chod, Šimanovský (střídali: Bala, Turek J., Stulík)