Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – CHKZ Staňkov 2:2 (0:0)

5. Listopad 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

golBranky: Červený, Šiška

Ani v posledním domácím utkání podzimu nám nebylo dopřáno rozloučit se s diváky vítězstvím. Soupeř, který ještě v minulé sezóně hrál krajský přebor a dlouhodobě patří k elitě krajského fotbalu, od počátku naznačil, že dnešní utkání nebude vůbec jednoduché. Několikrát musel své umění projevit gólman Ruda Němec, který nastoupil poprvé od svého zranění a byl oporou. Přesto jsme po slabší desetiminutovce začali hrozit také my a pozvolna jsme se tlačili před branku hostí. Ve 14. minutě se ocitl sám před brankařem dnes velice agilní Tomáš Červený, ale brankář vytěsnil na roh. V 19. minutě zahrál Vašek Turek trestný kop po faulu na Roberta Šimanovského, ale bohužel třefil jen zeď a dorážka F. Švehly šla mimo. Ve 29. minutě vyslal Pepa Burda z pravé strany tvrdou křížnou přízemní střelu, která jen těsně minula levou tyč a J. Chalupnému chybělo jen pár centimetrů, aby ji ve skluzu dopravil do sítě.
Zbytek poločasu se již odehrával za naší mírné převahy, ale do vážnějších šancí jsme se už nedostali.
Po změně stran jsme začali ještě aktivněji a v 50. minutě jsme šli do vedení 1 : 0, když Tomáš Červený dorazil brankářem vyražený mič nechytatelně pod břevno. V 58. minutě hlavičkoval těsně nad Pepík Burda, když ho centrem vybídl Robert Šimanovský. V 65. minutě se vyznamenal brankář hostí, když vytáhl krásnou střelu Tomáše Červeného na roh. Poté přišla pro nás smolovatá tříminutovka a hosté v 73. a v 76. minutě otočili stav utkání na 1 : 2, když využili chyb v naší obraně. Když už se zdálo, že odejdeme opět poražení, rozjásal dnes opět perfektní fanoušky krásnou střelou bez přípravy Radim Šiška. To běžela 88. minuta. Obrovské štěstí nakonec stálo při brankáři Staňkova, když jej v 89. a v 90. minutě dvakrát po sobě trefil Robert Šimanovský, jednou z hranice malého vápna a podruhé z prostoru šestnáctky. Nutno dodat, že si Robert obě pozice krásně připravil a byla opravdu jen smůla, že ani jeden projektil neskončil v síti hostí. Více už jsme nestihli, protože velice slabý a nepřesný rozhodčí Sokol ukončil utkání, které se jemu již podruhé na našem hřišti vůbec nepovedlo a je jen s podivem, že takovýto arbitr může vůbec pískat krajské soutěže. Skvělí fanoušci vyprovodili do kabin hráče potleskem a rozhodčího, tak jak zasloužil.

Slovo trenéra:
Staňkov ukázal, že je opravdu dobrý a v úvodu utkání jsem přestával věřit, jestli vůbec dosáhneme na body. Ale po úvodní slabší čtvrthodince jsme se dostali do hry a vytvořili jsme si i více příležitostí než hosté. Bohužel ale už hrajeme částečně pod tlakem a tak realizace příležitostí v góly začíná být čím dál tím větším problémem.
Remízu vidím jako zaslouženou, ale při troše štěstí jsme mohli v hektickém závěru brát body všechny. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a snahu, dřeli až do poslední minuty.
Znovu opakuji, že ani za této situace v žádném případě nevzdáváme svůj boj a i k poslednímu utkání do Lub u Klatov pojedeme s cílem bodovat.
K výkonu rozhodčího Sokola jen tolik: nemá vůbec úroveň ostatních sudí a v žádném případě nestačil na utkání.
Skvěli byli jako již obvykle naši fanoušci a já jim touto cestou děkuji za celý podzim a vzkazuji: “Přijďte na jaře zase, budeme dřít, abychom “A” třídu pro Žichovice zachránili.”

Sestava: Němec, Šiška, Červený, Mourek, Malík, Harenčák, Turek V., Chalupný, Švehla, Šimanovský, Burda (Střídal: Bala)

Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii

Zápis je s jedním komentářem