Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – FK Nepomuk 3:2 (2:0)

25. Březen 2007 | Publikoval | V rubice Přáteláky

Hadzi (pratelak)Domácí Žichovice nastoupili ke čtvrtému přípravnému utkání proti účastníkovi 1. A třídy, týmu FK Nepomuk. A jestliže měla být dodržena tradice, že proti silným soupeřům se našim hráčům daří, slibovalo utkání s jedním s aspirantů na postup do krajského přeboru pěknou podívanou. A zápas splnil všechna očekávání. Naši kluci začali bez ostichu s velice dobře zajištěnou obranou, za kterou se objevil v bráně opět alternující Milan Šedivý. Od počátku si naši hráči udržovali mírnou převahu, která vyústila ve vedoucí branku, když hostující obránce pod tlakem zahrál rukou a následný trestný kop zahrávaný V. Turkem tečoval “barošovksy” R. Šiška. Do poločasu pak ještě hostující obrana hasila faulem v šestnáctce průnik Šimanovského a sám postižený bezpečně zvýšil z penalty na 2:0. V prvním poločase následovalo ještě několik pěkných šancí domácích a naše velice dobře hrající obrana nepustila hosty do vážnějšího ohrožení Šedivého svatyně. Po změně stran domácí, snad ze strachu z možného vítězství, přepustili střed hřiště hostím, kteří se dostali do několika nebezpečných akcí, po kterých došlo po chybě v rozehrávce, k protiakci hostí a k následnému pokutovému kopu, který hosté proměnili a snížili na 2:1. Poté si kluci uvědomili, že takto vítězství nelze hájit a dobrou ofenzívou překlopili misky vah opět na svojí stranu a zvíšili vedení na 3:1, když pronikajícího Šišku zastavil penaltovým zákrokem hostující obránce a následný pokutový kop opět bezpečně proměnil dnes velice aktivně hrající Šimanovský. Následovali dvě tutovky Chalupného a Šišky, kteří v obou případech jen těsně minuly branku hostí, takže paradoxně po chybě obrany hosté snížili na konečných 3:2.

Slovo trenéra: S dnešním výkonem hráčů jsem byl plně spokojen a zaslouží velkou pochvalu, jak za herní projev, tak za bojovnost. Opět se potvrdilo, že kluci lépe hrají proti silnému soupeři a mohou tak prokázat svoje fotbalové kvality. Na to, že do začátku sezóny chybí ještě tři týdny, jsme předvedli velice sympatický výkon s minimem individuálních chyb. Kluci se blýskli několika pěknými kombinačními akcemi, kterým chybělo jen štěstí v zakončení. Jsem rád, že výkonost mužstva má stoupající tendenci. Do mužstva se velice dobře adaptoval Tomáš Červený, posila ze Svéradic, který předvedl, že bude opravdovou posilou.

Sestava: Šedivý, Harenčák, Frýzek, Červený, Brož, Chalupný, Šiška, V. Turek, Lávička, Šimáček, Šimanovský (střídali: Malík, Turek J.)