Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – FK Žákava 2:4 (1:3)

2. Září 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

První porážku na domácím hřišti v poměru 2:4 utrpěli naši kluci v utkání s družstvem Žákavá. První šanci jsme si vytvořili my již ve třetí minutě, ale Robert Šimanovský po přihrávce Šišky vystřelil nad branku hostí. V desáté minutě jsme ale již prohrávali 0 : 1, když se opět projevila naše slabina obranné standardky a hosté hlavou po autu pohodlně skórovali. Ve čtrnácté minutě mohl vyrovnat Robert Šimanovský, když postupoval sám na brankaře, ale těsně minul jeho svatyni. Naštěstí v sedmnácté minutě vyrovnal krásnou přízemní střelou Zbyněk Malík, když k němu Šimanovského přihrávku Jirka Šimáček prozíravě pustil. Bohužel, naše radost trvala jen dvě minuty a hostující útočník měnil skóre na 1 : 2, když si uprostřed našeho velkého čtverce pohodlně zpracoval míč a ještě se mohl v klidu zeptat, kam zakončit. O minutu později mohlo být opět vyrovnáno, to by ovšem Šimanovský nesměl motat kličky uvnitř malého čtverce tak dlouho, až byl odzbrojen. Nedáš – dostaneš – platilo a hosté s pomocí faulu na Jirku Šimáčka zvýšili na 1 : 3. Poté musel být Jirka Šimáček střídán (poranění kolenních vazů). Chvíli na to byl zraněn Olda Chod (výron kotníku) a tak jsme odcházeli do kabiny jako zpráskaní psi.
Do druhého poločasu jsme vstoupili šťastně a hned v šestačtyřicáté minutě se probil do šestnáctky Robert Šimanovský, ale byl faulován. Nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil – 2 : 3. Dále jsme pokračovali ve zlepšeném stylu a hosté se stále více uchylovali k faulům, které tentokráte hodně bolely. V padesáté sedmé minutě byl vyloučen hostující hráč, když zezadu srazil pronikajícího Petra Lávičku. Tím se odstartovala řada našich dalších příležitostí. V padesáté osmé minutě hlavička Choda míjí těsně branku, v minutě šedesáté volil J. Turek střelu nad branku namísto přihrávky dvěma zcela volným spoluhráčům. Hned v následující jednašedesáté minutě se ocitl Robert Šimanovský sám před brankařem, nastřelil však jen bezmocného brankaře a dorážku z hlavy Pepíka Chalupného brankář hostí bezpečně kryl. Následně si unikající Brož nešťastně šlápl na míč a způsobil si výron v kotníku. Poté dvakrát hosté zahráli ve vápně rukou – beztrestně. Zvláště druhá ruka byla zcela evidentní, ovšem oba zainteresovaní rozhodčí ji nechtěli vidět. V osmdesáté třetí minutě pálil z blízka Robert Šimanovský jen do brankaře, proto přišel trest v podobě čtvrté branky v naší síti. Unikající útočník Žákavé vyšel vítězně ze souboje s Rudou Němcem, který se při tomto zákroku také zranil (natržené vazy v rameně) a přihrál před prázdnou bránu spoluhráči, který pohodlně stanovil konečný výsledek.

Slovo trenéra:

Utkání ukázalo, jak je pro nás důležitá účast Vaška Turka na hřišti a trvalo nám celý poločas, než jsme se s jeho absencí vyrovnali. Po domluvě v kabině se kluci zvedli a druhý poločas jsme si vytvořili i dostatek příležitostí ke skórování. Bohužel naše chyby v obraně byly potrestány, kdežto naši útočníci v koncovce byli zcela bezzubí. Hosté hráli na můj vkus velice hrubě, což jim nepřesný rozhodčí toleroval. Jsem přesvědčen, že nám byla úmyslně upřena minimálně jedna penalta za ruku v pokutovém území. Největší starost mi však dělá zdravotní stav mužstva, protože ke zraněnému Tomáši Červenému přibyli další čtyři a navíc Pepík Chalupný odjíždí pracovně do ciziny a tak vůbec netuším, koho postavím v příštím kole do základní jedenáctky.
Má poklona fanouškům, kteří nás vyprovodili potleskem, ač jsme body odevzdali.

Branky: Malík, Šimanovský (PK)

Sestava: Němec, Červený, Švehla, Chalupný, Malík, Šiška, Harenčák, Lávička, Šimáček, Šimanovský, Chod
(Brož, Turek J.)

V galerii naleznete fotky ze zápasu!

Zápis je s 5 komentáři