Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Koloveč 2:3 (1:2)

25. Říjen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

KolovecBranky: Bala, Burda

Jednoznačným soubojem předposledního s prvním mělo být utkání Žichovice – Koloveč. Začátek ukazoval, že pravděpodobně i v toto utkání bude mít jednoznačný průběh. V 10. minutě napřáhl z 35 metrů hostující Milota a kolovečtí jásali poprvé. Když v minutě 22. přidal Šperl branku druhou, zdálo se být jen otázkou, jak vysoké bude vítězství hostí.
Ale k překvapení všech se začali naši kluci probírat z utrpěného šoku a soustředěnou hrou z obrany nepustili favorizované hosty již ani do jedné gólové šance v prvním poločase. Naopak ve 30. minutě mohl snížit Šimanovský, když postupoval sám proti brankáři hostí, ale ten jej vychytal. Z následného rohového kopu Burdovi nůžky minuly cíl. Těsně před přestávkou dokonce Bala (který vystřídal zraněného Chalupného, jenž rozšířil řady absentujících domácích hráčů na šest), ve 42. minutě přizvedl centr Heimlicha na zadní tyč a Žilákovi nezbylo než lovit míč ze sítě, 1:2. Tak také skončil první poločas.
V poločase druhém pokračovali naši kluci v precizní obranné hře a nepouštěli ambiciózní hosty vůbec na dostřel naší branky. Ba naopak začali se čím dál více osmělovat. V 53. minutě po pěkné akci vystřelil Robert Šimanovský a jeho střela jen těsně minula branku hostí. šok v řadách hostí a obrovskou vlnu nadšení v domácích ochozech způsobil Pepík Burda, když napřáhl z podobné pozice, jako v prvním poločase hostující Milota a také jeho dělovka skončila za zády bezmocného Žiláka. V tu chvíli dostali naši kluci křídla a hosté jen stěží nalézali prostor pro jejich kombinace. Bohužel ale si naše obrana vybrala jedno malinké okénko a to v 70. minutě, když na malou chvilku nechala více prostoru zkušenému Černohorskému a ten nechytatelnou střelou do šibenice strhl vedení opět na stranu Kolovče. V posledních patnácti minutách jsme si vytvořili několik slibných příležitostí, ale střely Burdy, Baly i Šišky neskončily bohužel v síti. Také hosté se dostali do dvou velikých příležitostí a to ve chvíli, kdy už jsme zcela otevřeli hru a vrhli se na steč jejich branky. Závěrečnou příležitost našich kluků, vyrazil hostující obránce v poloze v leže, prsama na brankové čáře. Poté výborný rozhodčí Štökl utkání ukončil a mužstva odcházela do kabiny za aplausu spokojených a jako vždy skvělých diváků, kteří tak ocenili bojovný výkon našich borců. Nutno dodat, že hosté byli opravdu nejlepším soupeřem naší dosavadní poutě 1.A třídou.

Slovo trenéra:
Za dnešní utkání kluci zasloužili pochvalu a to bez výjimky, neboť jsme favorizované hosty nepustili téměř do žádné brankové příležitosti a oni dosáhli svých třech gólů pouze střelami ze střední vzdálenosti. Všichni perfektně dodrželi stanovené úkoly, ale bohužel na body se soupeřem, který svými parametry a výkonností v žádném případě nepatří do 1.A třídy, nedosáhli. Skvělí byli opět naší fandové a já jim touto cestou děkuji neboť i po prohraném utkání a v sérii zápasů, kdy se vůbec nedařilo, byli opět skvělí. Úspěch je o to větší, že jsme nastoupili bez pěti hráčů základní sestavy z prvních třech vítězných kol.

Sestava: Hermanchak, Šiška, Mourek, Malík, Harenčák (K), Burda, Chalupný, Lávička, Heimlich, Brož, Šimanovský (střídali: Bala, Turek J.)

Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii