Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Losiná 0:3 (0:2)

15. Říjen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

ČK: 1:0 (Šimáček)

Konečně získat tři body v utkání s dosud posledním mužstvem Losiné bylo přáním hráčů i našich fanoušků. Do 20. minuty to na hřišti vypadalo, že je to přání reálné a splnitelné. Do té doby jsme si vytvořili několik příležitostí (F. Švehla nebo R. Šiška), kteří jen těsně minuli branku soupeře nebo R. Šimanovský, který nejprve volil kličkování namísto střely na hranici malého čtverce, aby záhy o míč přišel a podruhé nevyužil samostatný únik, kdy jeho střela podél brankaře těsně minula cíl. To běžela 20. minuta a hosté z prvního vážnějšího protiútoku dle pravidla nedáš – dostaneš, za přispění naší obrany, otevřeli skóre. Naši odpověděli zvýšeným úsilím, ale bohužel bez brankového efektu. Ve 24. minutě nastřelil Jirka Šimáček krásnou střelou z otočky tyč, ale v minutě 35. neudržel nervy na uzdě a nevhodně komentoval verdikt rozhodčího, který posoudil jeho obranný zákrok jako penaltový. Sám byl vyloučen a hosté z pokutového kopu zvýšili na 0 : 2. Tak skončil i poločas.
Do půle druhé nastoupili kluci sice s odhodláním, ale nervozita a zbrklost jim nedovolovala pohnout s nepříznivým stavem. Akce byly čím dál tím křečovitější, a když už se do střeleckých pozic dostali, zapracovala opět paní štěstěna a tak například pěkná hlavička Zbyňka Malíka skončila na tyči a odražený míč téměř z čáry poslal J. Turek nad. Korunu všemu dal jeden z úniků hostí a třetí branka v naší síti, která stanovila konečný výsledek 0 : 3, jenž byl až příliš krutý a hořký.

Slovo trenéra:
Ač oslabeni o tři kličové hráče, věřil jsem v naše vítězství a k tomu jsem podřídil i sestavu. Bohužel se nám z úvodního tlaku nepodařilo skoŕovat a jako na potvoru hosté náš první kiks potrestali. Poté, zvláště pak po následném klukovském vyloučení J. Šimáčka,hráli kluci v křeči a nebyli schopni se vrátit do zápasu. Mrzí nejen prohra, ale i fakt, že pro příští zápasy nebudu moci počítat s distancovaným J. Šimáčkem, a pravděpodobně také s J. Chalupným, který si způsobil svalové zranění.
V podprůměrném utkání byli nejlepší naši fandové, kteří zaslouží můj obdiv a dík.

Sestava: Hermanchak, Harenčák, Mourek, Burda, Chalupný, Šiška, Lávička, Malík, Šimáček, Švehla, Šimanovský (střídali: Brož, Heimlich, Turek J.)

Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii