Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Starý Plzenec 1:2 (1:0)

4. Červen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

Starý PlzenecPo více než roce a půl našli naši hráči na domácím hřišti opět přemožitele. Stalo se jím mužstvo Starého Plzence, které jim oplatilo domácí porážku 1:2.
Utkání začalo opatrně z obou stran, takže do první vážnější akce domácích se dostal až v 17. minutě Radim Šiška. V 19. minutě jsme již vedli 1:0, když Robert Šimanovský krásně obešel beka hostí a od zadní lajny připravil míč pro Oldu Choda, který těsně před brankářem nezaváhal. V tuto chvíli se zdálo, že půjde vše při starém a nějakým způsobem se přece jen dopídíme vítězství nebo alespoň remízy. Zvláště když v 21. minutě vystřelil krásně, ale těsně mimo, Robert Šimanovský a ve 44. minutě se nebezpečně probil před branku Radim Šiška. Ani on, ani znovu Robert Šimanovský, který při samostatném úniku neprostřelil brankáře hostí náskok nezvýšili. Hosté však nepůsobili vůbec odevzadným dojem, ba naopak. Byli fotbalovější a při jedné střele nastřelili břevno branky Rudy Němce. Dokazovali, že jsou právem nejlepším mužstvem jara. Ke skórování je naše obrana, dirigovaná mladíkem Tomášem Červeným, který perfektně zastoupil na postu stopéra zraněného Jirku Harenčáka, nepustila.
Do druhého poločasu jsme nastoupili o poznání lépe a působili jsme fotbalovějším dojmem. Rozhodnout mohla 56. minuta, kdy opět Robert Šimanovský prošel do šestnáctky hostí, aby ideálně uvolnil Pištu Lávičku, kterého srazili obránci Plzence. Píšťalka rozhodčího Holečka ale zůstala němá.
Hosté nejprve varovali střelou do tyče a v 70 minutě udeřili poprvé. To po dlouhém autu zaváhali naši beci a bylo vyrovnáno. Strhnout vítězství na naši stranu mohl smolař Radim Šiška, ale krásnou střelou ze 30-ti metrů trefil jen spojnici. Hosté trestali v 80. minutě, kdy – jak jinak – než po autu a chybě v obraně zvýšili na 2:1.
Pak jsme soustředili všechny síly do útoku, z čehož rezultovaly dvě obrovské šance, ale Radim Šiška v obou případech z malého vápna překopl branku.

Slovo trenéra:
Tušil jsem, že v dnešním utkání nebude jednoduché získat alespoň jeden bod, ponevadž plzenečtí hráči byli i v podzimní části na jejich hřišti jedním z nejlepších mužstev, s kterými jsme se potkali. A protože se jim v jarní části daří více než dobře, měl jsem z utkání velké obavy. Nakonec jsme paradoxně dvě rozhodující branky obdrželi ve chvílích, kdy jsme získávali převahu a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy přidáme druhý, pojistný gól. Stalo se, jednou to muselo přijít.. Je mi líto našich fanoušků, kterých přišlo opravdu hodně, že se nedočkali pojistky našeho postupu. Za bojovnost zaslouží pochvalu všichni, bez vyjímky! Příjemným překvapením byl výkon mladíka Tomáše Červeného, který si na místě stopéra počínal jak zkušený mazák.

Sestava:Němec, Červený, Turek J., Chalupný, Švehla, Šiška, Turek V., Lávička, Malík, Chod, Šimanovský
(střídali: Brož, Šimáček, Bala)

Fotky ze zápasu najdete v sekci galerie