Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Tatran Chodov 0:0 (0:0)

1. Říjen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

K dalšímu mistrovskému utkání do Žichovic přijelo mužstvo z Chodova, které v loňském roce hrálo krajský přebor. Naši kluci po sérii pěti porážek v řadě nastoupili odhodláni tuto přetrhnout a konečně zabodovat.
Již od 1. minuty bylo vidět, že dnes bude na prvním místě snaha nedostat od soupeře ani jednu branku. Přes opatrný začátek jsme si přesto v prvním poločase vypracovali několik střeleckých příležitostí, ovšem bez gólového efektu. Již v 6. minutě hlavičkoval Radim Šiška po přihrávce V. Turka nad branku hostí. V 10. minutě pronikl po pravé straně Robert Šimanovský a jeho centr srazil obránce hostí evidentně rukou, ale jinak přesný hlavní rozhodčí bohužel zákrok přehlédl.
V 25. minutě zahrál R. Šiška trestný kop nad branku a ve 26. minutě pro změnu V. Turek z trestného kopu nastřelil pouze zeď a odražený míč napálil opět do vyběhnuvší obrany hostí.
Největší šanci prvního poločasu měl ve 27. minutě T. Červený, když ho po rohu našel centr R. Šimanovského, ale bohužel sám na malém vápně hlavičkoval mimo.
Ve 41. minutě putoval míč po ose Turek – Šiška – J. Burda a posledně jmenovaný tvrdou přízemní střelou hodně protáhl brankaře hostí.
Poločas druhý byl na šance ještě skromnější, přesto jsme se mohli radovat, neboť hned ve 46. minutě postupoval sám na brankaře R. Šimanovský, ale jeho pokus o přehození skončil těsně mimo branku hostí. V 51. minutě se centr J. Burdy otřel o břevno hostující branky. V 80. minutě se ocitl v pěkné střelecké pozici F. Švehla, ale také jeho střela minula cíl. V 86. minutě ještě pěkně vystřelil R. Šimanovský, ale i tentokráte mimo.
Na závěr se mohli z vítězství radovat hosté, když se jejich útočník ocitl sám ve velkém vápně, ale na štěstí pro nás vůbec netrefil míč a ten skončil na jeho ruce. Paradoxně to byla první vážnější příležitost mužstva hostí.
Do konce utkání se již nic nestalo a tak se mužstva rozešla po bezbrankovém výsledku 0 : 0.

Slovo trenéra:
Po sérii porážek jsme šli do utkání s odhodláním neinkasovat a pokusit se ze zajištěné obrany podnikat protiútoky. Obranná hra se nám zdařila a musím hráče za defenzívu pochválit. Bohužel se nám nepodařilo mužstvo Chodova vůbec vylákat z obranné ulity a tak naše příležitosti vznikaly velice těžko a na každou jsme se hodně nadřeli. Náročný způsob hry ubíral klukům mnoho sil. Divácky muselo být utkání nezajímavé, ale my jsme museli konečně zabrat především v defenzívě a to se nám zdařilo. Bylo to ovšem na úkor útočných aktivit.

Sestava: Hermanchak, Šiška, Červený, Mourek, Malík, Šimáček, Lávička, Turek V., Chalupný, Chod, Šimanovský (střídali: Burda, Švehla, Harenčák)