Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Zbiroh 3:2 (2:1)

6. Srpen 2007 | Publikoval | V rubice Mistráky

K historicky prvnímu utkání v I.A třídě jsme nastoupili sice nervózní, ale přesto jsme si vytvořili územní převahu. K uklidnění došlo hned v osmé minutě, když Chalupný rozehrál nakrátko roh V. Turkovi a ten přetaženým centrem našel J. Šimáčka, který nekompromisní střelou z úhlu nedal žádnou šanci brankáři hostí – 1 : 0. Poté několikrát zahrozili hosté, ale naše obrana byla vždy na místě. V patnácté minutě se ocitl sám před brankářem Robert Šimanovský ale dal si míč na dlouhou nohu, takže brankář hostí byl u míče dříve. V jednadvacáté minutě se ocitl po přihrávce Oldy Choda sám před gólmanem Šimanovský, ze souboje vyšel opět vítězně brankář hostí. „Nedáš, dostaneš“, platilo i tentokrát ve třiadvacáté minutě, když po jedné z mála minel v naší obraně využili hosté svoji první šanci – 1 : 1. V pětadvacáté minutě krásně vystřelil Šimanovský, gólman kryl. Poté se dvakrát vyznamenal Ruda Němec v naší brance. Ve dvacátédeváté minutě si postavil trestný kop nejlepší hráč na hřišti Jirka Šimáček a dělovkou jen těsně minul branku hostí. Ve třicátéčtvrté minutě se ocitá sám před brankářem Olda Chod, nedal, ale ve třicátépáté se již hlavou nemýlil a po centru Venci Turka strhl opět vedení na naši stranu – 2 : 1. V třicátéosmé si Robert Šimanovský přehodil brankáře, ale ve skórování mu zabránili obránci. Ve čtyřicátétřetí minutě V. Turek v ideální pozici hledal ještě Petra Pištu Lávičku, ale přihrávka neprošla.
Druhý poločas jsme zahájili převahou a již ve čtyřicátéosmé minutě jsme vedli 3 : 1, když ideálně po pravé straně prošel Jirka Šimáček do trestného území, krásně nahrál Robertovi Šimanovskému a jeho tvrdá střela se odrazila k Vencovi Turkovi. Ten míč s přehledem uklidil do branky hostí. V padesáté minutě hlavičkoval těsně mimo Fanda Evžen Švehla, v padesátéosmé minutě prošel po levé straně Petr Lávička a jeho tvrdá střela těsně minula hostující branku. V šedesátéprvní minutě zatáhl po levé straně Chalupný, jeho centr našel na zadní tyči J. Šimáčka, ten těsně minul branku. V sedmdesáté minutě si naše obrana vybrala slabší chvilku a soupeř toho okamžitě využil ke snížení skóre na 3 : 2. Po této akci jsme se stáhli do obrany s odhodláním ubránit vítězství a podnikali jsme nebezpečné protiútoky. Při jednom z nich, v osmdesáté minutě, se ocitl sám v ideální pozici Zbyněk Malík, ale jak je u něho zvykem, hledal ještě lépe postaveného spoluhráče a obrana hostí nebezpečí odvrátila. Zatrnulo nám v osmdesátésedmé, když technická střela z hranice šestnáctky orazítkovala spojnici naší branky. Naopak na druhé straně břevno trefil v poslední minutě utkání po zranění se rozehrávající Jirka Harenčák.
Následoval závěrečný hvizd a nevídané ovace našich fanoušků, kterých si našlo cestu na utkání celkem 250.

Slovo trenéra:
Před zahájením utkání jsem byl nervóznější, než při svojí premiéře zde v Žichovicích. Nervozita byla cítit i ze všech kluků jak při rozcvičování, tak i v kabině před zahájením. Naštěstí nás brzy uklidnil dnes nejlepší hráč na hřišti Jirka Šimáček a my jsme začali hrát svoji hru, kterou dobře řídil z prostředka Venca Turek a zezadu tvrdil stoper Tomáš Červík Červený. Pochvalu ale zaslouží úplně všichni, protože dali do utkání všechny svoje síly i um. Při závěrečném potlesku na otevřené scéně mi naskakovala husí kůže a měl jsem z dosaženého vítězství obrovskou radost. Bylo to opravdu dílo celé party, ať už na hřišti, na lavičce, či funkcionářů v zázemí.
První vítězství nepřeceňuji, ale v každém případě je to velmi dobrý odrazový můstek do dalších bojů.

Branky: Šimáček, Chod, Turek V.

Sestava: Němec, Červený, Švehla, Malík, Chalupný, Šiška, Turek V., Lávička, Šimáček, Šimanovský, Chod (Střídali: Brož, Turek J., Harenčák)

Rozhodčí: Duchek, Duda, Rezniczenko

Fotografie ze zápasu, které pořídil náš zkušený fotoreportér Jan Svoboda ml., naleznete v galerii