Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Žichovice – Strážov 4:2 (1:1)

7. Květen 2007 | Publikoval | V rubice Aktuality, Mistráky

StrážovSérie těžkých zápasů s předními mužstvy pokračovala pro nás i v tomto kole, ve kterém jsme přivítali na svém hřišti ambiciózní mužstvo ze Strážova. V utkání o šest bodů naši kluci nezklamali a připsali si na své konto první jarní vítězství, které se nerodilo vůbec hladce, neboť našim klukům nervozita svazovala nohy a soupeř se navíc uchyloval k dost tvrdým a místy i nevybíravým zákrokům.

Avšak nutno podotknout, že velmi přesný rozhodčí Kříž netoleroval jakékoliv odchylky od pravidel. Celkově jsme si určitě vítězství zasloužili, neboť jsme byli podstatně nebezpečnější v koncovce a vytvořili jsme si mnohem více střeleckých příležitostí. Na druhou stranu nutno podotknout, že odpor soupeře jsme zlomili až ve druhém poločase, sérií třech branek v rychlém sledu.
Jak šli minuty zápasu. V 8. minutě se krásně uvolnil Šimanovský, ale samostatný únik řešil střelou mimo branku. V 15. minutě pěkně uvolnil Olda Chod Tomáše Červeného, avšak ten zamířil těsně mimo. V 18. minutě jsme se již radovali z vedení 1:0, když Radim Šiška vybojoval na půli míč, přiťukl Petrovi Lávičkovi a ten vybídl přesnou přihrávkou Oldu Choda ke skórování. Ve 31. minutě však hosté vyrovnali, když si naše obrana vybrala slabší chvilku a hosté z první vážné akce nedali Rudovi Němcovi šanci. Ve 33. minutě jsme mohli opět vést, ovšem dalekonosná bomba Oldy Choda skončila jen na spojnici Javorského branky. Do druhého poločasu vstoupili kluci podstatně dravěji a bojovněji a hosté najednou začali ztrácet půdu pod nohama a začali kupit chyby. V 57. minutě jsme se dočkali znovu vedení 2:1, když Robert Šimanovský proměnil pokutový kop, nařízený za faul na svojí osobu, když si nádherně obhodil obránce hostí Presla a ten jej školácky ve skluzu podrazil. 69. minuta, Robert Šimanovský se řítil sám na branku a mazácky přeloboval vyběhnuvšího brankáře hostí a s lehkostí jemu vlastní zvýšil na 3:1. V 73. minutě se dostal ke střele z hranice šestnáctky dnes výborný Olda Chod a krásnou střelou napnul síť hostující branky a zvýšil na 4:1. V 76. minutě se blýskl zákrokem Ruda Němec, když hezky vytáhl ojedinělou střelu hostí, aby v 86. minutě kapituloval podruhé, když jej spoluhráči nechali ve štychu a nechali soupeře dorazit jím vyražený trestný kop. Poté jsme si v klidu pohlídali dvoubrankové vedení.

Slovo trenéra: Kluci mi svojí výhrou, která se nerodila určitě jednoduše, potěšili a znovu dokázali, že proti silným soupeřům dovedou zahrát velmi dobře. Radost mám i z toho, že oba útočníci , kteří se stále vymlouvali, že potřebují ke skórování déšť, svými krásnými brankami přesvědčili, že nelhali. První poločas byl z naší strany trochu křečovitý a opět nás nesklidnil ani vedoucí gól. Ale po poločasové domluvě jsem byl s výkonem všech velice spokojen. Pochvalu zasluhují bez výjimky všichni, avšak dnes musím výjimečně vyzdvihnout výkon dvou hráčů a to, Oldy Choda a Petra “Pišty” Lávičky. Skvělí byli opět i naši fanoušci a i pan rozhodčí Kříž pískající s obrovským přehledem.

Sestava: Němec, Harenčák, Červený, Brož, Turek J., Šimáček, Šiška, Lávička, Malík, Šimanovský, Chod (střídali: Švehla, Pařízek, Stulík)
V galerii naleznete fotky ze zápasu!!!

Zápis je s 2 komentáři