Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Blovice – TJ Žichovice 1:1 (1:1)

4. Říjen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: Švehla
Do dalšího zápasu na hřišti nedalekých Blovic, proti kterým se nám v minulé sezóně bodově velmi dařilo, jsme proti kompletním domácím nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy. Přesto jsme byli odhodláni neprodat svou kůži lacino a před zraky poměrně početného publika, mezi kterým nechyběli např. zástupci stále ještě přeborových Horažďovic, jsme se o body chtěli porvat. Jeden jsme nakonec získali. Vděčit za to můžeme vhodné taktice, excelentnímu výkonu Štěpána Kouby v brance, obětavosti v defenzívě a notné dávce štěstí.
Od úvodních minut jsme se snažili kontrolovat střed hřiště. To se nám rychlou kombinací po zemi poměrně dařilo, avšak do vyložených příležitostí nás domácí příliš nepouštěli. V zakončení nám totiž chyběl důraz a odvaha. Nejnebezpečněji ohrozil branku domácích Zbyněk, jehož povedenou střelu z třiceti metrů gólman s námahou vytáhl na roh. To už však bylo za stavu 1:0 pro domácí. Jejich první roh totiž skončil nešťastně v naší síti. Pišta pouštěl míč na první tyč do autu. Ten však změnil názor a zamířil přímo do branky. Tam jsem ho z čáry vykopl pouze do vnitřní tyče, odkud ten kulatý nesmysl zákonitě odrazil do sítě. Přesto jsme pokračovali v aktivní hře a snaze o ohrožení branky domácích. Mé dva pokusy skončily mimo tyče a Fandovo gól po standartce rozhodčí Duda neuznal kvůli předchozímu kontaktu s brankářem, který zkušený arbitr posoudil jako faul. Pak nás Štěpán poprvé podržel, když ve vyložené šanci vychytal domácího střelce Žežulu. Vyrovnání jsme se dočkali těsně před přestávkou. Stoper domácích Davídek kickboxersky zastavil pronikajícího Fandu, který i v útoku potvrzoval dobrou formu z minulého týdne. Přímý kop Václava Turka pak brankář nedokázal kontrolovat a společným úsilím ho za brankovou čáru dotlačili Pepa s Frantou. A jelikož má dnes František svátek a navíc je pokladník, gól jsme po právu připsali právě jemu.
Ve druhém poločase jsme se na polovinu domácích dostávali sporadicky. Domácí brankář musel řešit jen několik odkopů a mojí střelu z úhlu po rychle rozehraném přímém kopu. Jinak si bohužel na nic nevzpomínám. Když navíc musel z útoku odstoupit Olda (a chvíli po něm i Franta) bylo jasné, že bod je pro nás dnes maximum. Zaměřili jsme se tedy na obranu, avšak přesto jsme domácím nezabránili dostat se do minimálně pěti gólovek. Buď čaroval Štěpán (viz gólová hlavička Žežuly+několik střel a dorážek), nebo domácí hráči nevyřešili jasnou šanci efektivně (viz naše branka prázdná, útočník domácích na malém vápně, holeň a střela vedle) a nebo když už se zdálo vše ztraceno, odkudsi se zjevila Turčínova noha a s pomocí břevna vykopla míč z opuštěné branky. Deus ex machina (turčína), učili nás na základní škole a možná by měli změnit osnovy. V závěru jsme se dostali pod velký tlak, ale (a-kupodivu, b-s přehledem, vyberte si) jsme ubránili všechny domácí standardní situace a mohli slavit první letošní plusový bod ze hřiště soupeře.
Takže to jde, nemusíme venku dostat bůra ani inkasovat v poslední minutě. Zodpovědným přístupem jsme šli bodu naproti, i když si nemyslím, že by domácí (a především impulzivní trenér Daněk) uznali, že jsme si ho dnes zasloužili. Ale na to se historie neptá. Oproti předcházejícím zápasům nám dnes o poznání lépe vyšla první půle, ale ani ve druhé jsme především defenzivě nepropadli, i když to bylo na úkor našich ofenzivních choutek. Ale bod chutná dobře a doufejme, že za týden si proti našemu dalšímu „oblíbenému“ soupeři z Chlumčan užijeme všechny tři.

Sestava: Kouba, Harenčák, Malík, Brož, Turek J., Chalupný, Turek V., Šiška, Lávička, Chod (65. Šimáček), Švehla (75. Bala, 88. Frýzek)

Autorem článku je Mgr. Radim Šiška.
Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii.

Zápis je s 15 komentáři