Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Chlumčany – TJ Žichovice 1:2 (0:1)

29. Březen 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

img_0196_small.jpgBranky: Vonášek, Chalupný

Povzbuzeni výhrou, která přišla po dlouhých 13-ti kolech půstu, ale zároveň i oslabeni, když ke zraněnému Pišotvi Lávičkovi přibyl nemocný Robert Šimanovský a z rodinných důvodů omluvený Jirka Turek. Zároveň se na poslední chvili omluvil i Radim Šiška, který byl pracovně v Poděbradech, jsme odjížděli k dalšímu utkání do Chlumčan, kde se nám dlouhodobě nedaří. V I. B třídě jsme zde prohráli obě utkání s B-mužstvem. Přesto jsme nejeli předem poražení a na hřišti jsme to dali jasně najevo.
Od prvního hvizdu jsme byli aktivnější a hned v 8.minutě jsme šli do vedení, když po rohovém kopu našel J. Chalupný V. Turka, ten přiťukl Vonáškovi, který s přehledem po zemi ke vzdálenější tyči nedal gólmanovi domácích šanci – 0 : 1.
V 10. minutě se ocitl v pěkné pozici F. Švehla, ale nezpracoval přihrávku V. Turka. Hned v 11. minutě vystřelil těsně mimo Olda Chod. Ve 23. minutě jsme předvedli pěknou akci, když míč putoval po ose Chod-Švehla a následovla krásná střela J. Šimáčka těsně mimo. Ve 31. minutě se vytáhl Ruda Němec, když vyškrábl gólovou střelu domácích na roh.
I ve druhém poločase jsme pokračovali v aktivní hře a odměnou bylo zvýšení náskoku na 0 : 2, když Pepík Chalupný skluzem mezi stopéra a brankaře dopíchl do branky přihrávku Oldy Choda. Poté jsme začali více myslet na udržení náskoku a přepustili jsme iniciativu domácím, kteří se centrovanými míči tlačili k naší brance. Při jednom přetaženém centru v 62. minutě udělal chybičku R. Němec, když mu míč vypadl, ale v zápětí ji napravil a vytěsnil střelu domácího Friče u své levé tyče.
V minutě 70. se to již nepodařilo a domácí Frič z podobného místa Rudu Němce prostřelil – 1 : 2. Domácí začali stupňovat tlak, ale zároveň i otevírat obranu a tak nastal prostor k rychlým protiútokům.
V 80. minutě šel Petr Bala zcela sám na brankaře, ale bohužel nedal. V 81. minutě těsně minul branku pěknou střelou V. Turek, když mu pěkně přihrál Radim Šiška.
V 85. minutě postupoval zcela sám pro změnu Jirka Šimáček, ale jseho střela jen těsně minula levou tyč.
V 90. minutě se ocitl zcela sám před brankou opět Jirka Šimáček, ale zcela vyčerpán nezakončil přihrávku Petra Baly. Domácí pokračovali v tlaku dalších nastavovaných osm minut, ale naše obrana jim nenechala klid k zakončení a zcela po zásluze jsme tak mohli jásat nad vítězstvím – 2 : 1.

Slovo trenéra:
V utkání jsme předvedli velice disciplinovaný a zodpovědný výkon a ač oslabeni, se kluci předháněli v obětavosti a bojovnosti. Všichni beze zbytku zaslouží pochvalu za odvedenou práci a přistup. Hráči začínají chápat, že za záchranou vede cesta jen přes zajištěnou obranu a plně soustředěný výkon po celých 90 minut. Před utkáním jsem musel opět improvizovat a stavěl jsem sestavu až pár desítek minut před zahájením, ale na výkonu to vůbec nebylo znát.
Hráči odvedli 100% výkon, stejně výborná byla i trojice rozhodčích včele s panem Velíškem. Mé poděkování patří i početné skupině našich fandů, kteří byli po celé utkání hodně slyšet.

Sestava: Němec (GK), Harenčák (SO), Malík (SO), Mourek (LO), Brož (PO), Chalupný (LZ) (70. Bala), Turek V. (SZ), Vonášek (SZ), Šimáček (PZ), Švehla (Ú) (45. Šiška), Chod (Ú) (80. Heimlich)

Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii

Zápis je s 5 komentáři