Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

FK Žákava – TJ Žichovice 2:1

14. Duben 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

obrazekBranka: Šimanovský (PK)

Bez bodů, zato řádně okopáni a s mnoha zraněními jsme se vrátili z mistrovského utkání v Žákavé. Domácí opět prokázali, že jsou nejzákeřnějším mužstvem v I.A třídě a po podzimním utkání, ve kterém nám zranili pět hráčů základní sestavy, jsme odjeli i tentokráte značně potlučeni.
Ovšem velký podíl na tomto stavu má i velice nepřesný rozhodčí Mašek, který utkání vůbec nezvládl a počínal si jako začátečník. Nutno dodat, že svoje chyby, kterých bylo opravdu hodně, rozdělil na obě strany.
Do utkání jsme vstoupili aktivně a vůbec nebylo znát, že domácí usilují o postup do krajské soutěže a my se pohybujeme v kalných sestupových vodách.
Bohužel ve chvíli, kdy jsme získávali půdu pod nohama a tlačili jsme se do šestnáctky hostí, přišla zbytečná ztráta míče a z rychlého protiútoku “osobně” hlídaný Silovský pohodlně skóroval – 1 : 0. To běžela 19. minuta. Po zbytek poločasu jsme byli aktivnější a nebezpečně jsme se tlačili k brańce domácích. Největší šanci měl v 37. minutě Fanda Švehla, který odzbrojil domácího beka a řitil se sám na domácí branku. Bohužel jeho střela skončila těsně mimo právé tyče. V úplném závěru poločasu se vytáhl Ruda Němec a bravurně vytěsnil na roh střelu domácího záložníka. Hned na začátku druhého poločasu, ve 48. minutě, vedli domácí už 2 : 0, když proměnili trestný kop z hranice šestnáctky za faul, který viděl jen pan Mašek. Od této chvíle jsme se ovšem stále více tlačili do šestnáctky Žákavé, ale bohužel kontaktní gól stále nepřicházel.
Naše akce byly stále nebezpečnější a v některých okamžicích jen smůla v koncovce zabránila změně skóre. K nejnebezpečnějším patřil průnik Petra Vonáška po levé straně, ale jeho střela skončila těsně mimo. Stejně dopadli ve svých šancích Fanda Švehla, Pepík Chalupný i Robert Šimanovský.
Naději jsme vykřesali v 81. minutě, když Robert Šimanovský proměnil pokutový kop za ruku domácího obránce. Poté následovala plejáda nefér zákroků ze strany domácích, když vrcholem bylo sražení J. Chalupného brankařem domácích a to bez míče, úplně mimo hru, ovšem sudí Mašek za toto udělil pouze žlutou kartu. Přesto jsme si v závěru vytvořili soustavný tlak, ale bez kýženého efektu. Těsně mimo skončila i hlavička Pepíka Chalupného, který si v 90. minutě pěkně naskočil na zadní tyči na přetažený centr.V 92. minutě rozhodčí Mašek utkání ukončil, aniž by bral v úvahu sedm střídání a sedm ošetřování.

Slovo trenéra:
K utkání do Žákavé jsme odjížděli s obavami, neboť tento soupeř nás v podzimní části vlastně během 90-ti minut odsoudil do role outsidera, když nám dlouhodobě zranil pět hráčů základní sestavy. Moje obavy se naplnily a soupeř na nás vyrukoval opět s podobnou hrubijánskou taktikou, kterou nechtěně umocnil velice slabý a nepřesný rozhodčí Mašek. Přesto jsme se nevzdali a ač jsme prohrávali 2 : 0, dovedli jsme se do zápasu vrátit a hodně domácí potrápit. Kluci zaslouží poděkování za bojovnost, ale i za to, že se neuchýlili k oplácení a tudíž jsme neobdrželi žádnou červenou kartu.
Samotného by mě zajimalo, podle jakého pravidla udělil rozhodčí Mašek brankáři domácích za faul bez míče mimo hru pouze žlutou kartu. Bude se jednat pravděpodobně o nějaký dodatek k pravidlům, který ještě neznám.
Děkuji početné skupině našich fandů, kteří byli opět slyšet.

Sestava: Němec (GK), Šiška (SO), Malík (SO), Brož (PO), Mourek (PO), Harenčák (68. Chalupný) (LZ), Turek J. (46. Šimanovský) (SZ), Turek V. (SZ), Vonášek (PZ), Švehla (Ú), Chod (80. Bala) (Ú)

Zápis je s jedním komentářem