Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Křimice – TJ Žichovice 2:0 (0:0)

19. Říjen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

K dalšímu mistrovskému zápasu jsme nastoupili na hřišti Křimic, kterým se stejně jako nám zatím příliš nedaří. Pokud jsem před týdnem napsal, že trenér měl k dispozici kompletní kádr, dnes se nám horkotěžko podařilo dát dohromady jedenáctku alespoň relativně zdravých hráčů. Ze zdravotních důvodů (mezi něž patří i důvody psychické, jak poznamenal trefně náš nejzkušenější hráč na hřišti) chyběli Malík, Harenčák, Turek V. a Šimanovský. Ale přesto jsme měli chuť a přinejmenším jsme dnes dokázali, že fotbal hrát umíme. Ale hlavní roli dnes na zeleném trávníku bohužel nehráli hráči.
Obrana perfektně řízená výborným Petrem Vonáškem dnes fungovala spolehlivě a výkon celého týmu směrem dozadu byl od začátku do konce v pořádku. Bez problémů jsme pokrývali standardní situace domácích, kterých bylo nepočítaně, a vyrovnaná partie se odehrávala spíše ve středu pole, kde jsme sice neměli výrazně navrch, ale na druhou stranu se domácím nedařilo nás jakkoli přehrát. Do jediné gólovky se domácí dostali po neodpískaném faulu na našeho hráče, ale Ruda nás podržel a střelu k tyči chytil. My jsme se k zakončení dostávali sporadicky, a jedinou výraznou vadou na našem výkonu dnes byly útočné standardní situace a vůbec důraz v šestnáctce soupeře. Balony jsme nedohrávali a většinou nechali domácího brankáře bez problémů zasáhnout. Kombinace se nám dařila jen po šestnáctku Křimic a střely z dálky nemohly skončit úspěchem. A pokud se nám podařila rychlá akce, zastavil nás praporek v rukou AR1. Ale postavení mimo hru viděl vždy jen on. Není tedy divu, že do kabin se šlo za bezbrankového stavu.
Druhý poločas se odehrával podle podobného scénáře. Domácí se bezúspěšně snažili získat převahu, ale bez jakéhokoli efektu. Chyběl jim nápad a fotbalovost, tedy vlastnosti, kterými dříve vynikal jejich trenér Petr Dobrý. My jsme se však nespokojili s bráněním, a když jsme viděli nemohoucnost domácích, chtěli jsme rozhodnout sami. Můj průnik zleva skončil bohužel jen rohem, Fandovo hlavička vedle a naší největší šanci (Oldovo bodlo) domácí brankář s námahou vyrazil. Když to nešlo jinak, začal úřadovat pomezní rozhodčí. Několikrát nesmyslně signalizoval náš faul a hlavní rozhodčí, přestože byl situaci blíže a původně ukazoval pokračujte ve hře, poslušně zapískal. Ani to nepomohlo. Přišla tedy 77.minuta. Ubránili jsme vymyšlenou standartku a rychle se vysunuli na hranici šestnáctky. Domácí odražený míč vrátili před branku, kde zůstal osamocený Rada a bez problémů skóroval. Že byl v době přihrávky minimálně dva metry za naším posledním hráčem červenému AR1 jaksi uniklo. Někteří naši mladší hráči v této situaci právem cítili křivdu a neudrželi nervy na uzdě. Od výše zmíněné minuty jsme tedy hráli bez Pepy Chalupného. Snažili jsme se o vyrovnání, ale vzápětí inkasovali podruhé. J. Turek ztratil na útočné polovině míč a rychlý kontr domácích do naší otevřené obrany velmi hezky zakončil domácí útočník Klement, který přeloboval bezmocného Rudu. I poté jsme ještě chtěli, ale když rozhodčí benevolentně přehlédl, jak mě domácí stoper zkosil v šestnáctce, bylo jasné, že z Křimic si body neodvezeme. Pardon, on to nepřehlédl, ale situaci viděl tak, že jsme se jen srazili. No, záleží asi na úhlu pohledu. Tak jsme tedy prohráli 2:0.
Domácím výhru přeju, poznámku jejich trenéra „takhle to chodí všude, jako bys to neznal“ jsem jakoby neslyšel a musím říct jen to, že my hrajeme fotbal pro zábavu, ve svém volném čase a pokud na výhru nemáme fotbalově, tak jiný způsob získávání bodů nás nezajímá. Vyhrávat s cizí pomocí by nikoho z nás nebavilo, ale v Čechách to asi ještě dlouho jinak nebude. Kluky z Křimic trochu lituju, protože pro mě by takhle získané body neměli žádnou cenu. Zároveň doufám, že si AR1 užije hezký večer v nějakém drahém podniku, kde dostane to, co by přes svůj okouzlující úsměv běžnou cestou získat nedokázal. Dámy, mějte se na pozoru! Uvědomuju si, že závěr referátu nebyl příliš fotbalový, ale myslím si, že o některých věcech nelze mlčet. Nicméně co bylo, to bylo a příští týden S Horní Břízou to bude o něčem jiném a snad nám naši fanoušci pomohou připravit soupeře o první body.
Sestava:
Němec – J.Turek, Vonášek, Frýzek, Brož – Šimáček, Šiška, Lávička, Chalupný – Chod (80. Bala), Švehla (87.Kouba)
Autorem článku je Mgr. Radim Šiška Csc.

Zápis je s 59 komentáři