Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Losiná – TJ Žichovice 1:2 (1:1)

25. Květen 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branky: Šimáček, Šimanovský

Vítěznou bitvu o pozice, které znamenají umístění mimo přímý sestup, svedli naši kluci na horké půdě v Losiné. Ač oslabeni o Petra Vonáška, kterého zastavilo svalové zranění, jsme vstoupili do utkání aktivně a již ve druhé minutě se po dlouhém autu Káji Brože dostal míč až k Pepíkovi Chalupnému, ale ten hlavou z malého vápna trefil jenom náruč brankaře domácích. Ve 3. minutě se ocitl sám v šestnáctce Robert Šimanovský, když mu pěkně namazal Olda Chod, ale bohužel přestřelil. V 19. minutě však zahřmělo na druhé straně, když stopéři signalizovali ofsajd a na chvilku přestali hrát, čehož využil útočník domácích a překonal bezmocného Rudu Němce. Naštěstí pro nás v té samé minutě zahrál trestný kop do šestnáctky Venca Turek a Jirka Šimáček z voleje bombou po zemi zahrál na housle brankaři domácích – 1 : 1.
Ve 33. minutě poslal do samostatného úniku Roberta Šimanovského Vašek Turek, ale bohužel jeho střela šla mimo. V 37. minutě přišel další problém, neboť v souboji při lajně se zranil Kája Brož.
Ve 40. minutě se po přihrávce Oldy Choda opřel do střely Venca Turek a ta skončila nad brankou Losiné. Tak skončil i 1. poločas.
Hned na začátku poločasu druhého – v 52. minutě předvedl Robert Šimanovský, že v Losiné obzvlášť daří a po krásné individuální akci doplněné houslovým extempóre udělal z brankaře domácích pouze statika – 2 : 1.
To bylo z naší strany na dlouhou dobu vše a následovala nervy drásající bitva o udržení náskoku. Nejprve útočník domácích postupoval zcela sám na osamoceného Rudu Němce, ale ten jej bravurně vychytal, poté přišlo vyloučení Jirky Šimáčka, které bylo z kategorie hloupých. (Svoji druhou žlutou kartu obdržel za to, že si zapomněl v kabině chrániče. Paradoxem je, že na toto nepřišli rozhodčí, ale sám Jirka si přiběhl na střídačku pro chrániče a lavička domácích rozhodčího upozornila).
Poté následoval neplodný tlak domácích, který končil vždy na naší zformované obraně a s ubývajícím časem i stoupající nervozita, která vyústila vyloučením domácího hráče za řečnění. Domácí se stále snažili dobýt naši branku, ale my jsme podnikali nebezpečné protiútoky bez gólového efektu. V 85. minutě přeloboval Olda Chod vyběhnuvšího brankaře, ale i branku domácích.
To již hráli domácí vabank, ale naše pevná obrana nepřipustila žádnou změnu stavu.
Hlavní rozhodčí Špoták k naší velké radosti utkání ukončil, čímž prodloužil naši sérii neporazitelnosti.

Slovo trenéra:
Výsledek je pro nás odměnou za 90-ti minutový boj, při kterém se kluci opravdu vydali ze všech sil. Všichni bez rozdílu zaslouží poděkování za předvedenou práci. Přitom vše začínalo velice smolovatě. Po rozcvičení se hlásili oba “junioři”, že nemohou nastoupit pro zranění. S obrovským sebezapřením šel do hry Petr Pišta Lávička a s ním i Venca Turek, navíc se v první půli zranil Kája Brož a v začátku půle druhé byl vyloučen Jirka Šimáček. Dalo se očekávat, že udržet vedení 2 : 1 bude víc než těžké, ale kluci šli tvrdě za vítězstvím. Byl to velice důležitý krok k našemu cíli. Výborná byla podpora našich fandů, perfektní práci odvedla trojice rozhodčích. Všem děkuji.
Sestava: Němec, Šiška, Malík, Brož (30. Švehla), Mourek, Chalupný, Lávička (46. Heimlich), Turek V., Šimáček, Šimanovský (80. Bala, 90. Vonášek), Chod

Fotografie naleznete v naší galerii.

Zápis je s 2 komentáři