Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Mochtín – TJ Žichovice 1:2 (0:1)

26. Červen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Olda Chod 2
K prvnímu barážovému utkání jsme odjeli do Mochtína bez Petra Vonáška, navíc těsně před zápasem, při rozcvičení, si netroufl pro bolesti nastoupit Kája Brož a ani brankář Ruda Němec nebyl úplně zdravotně v pořádku. Od začátku bylo jasné, že jsme zvolili obrannou taktiku a vyčkávali jsme na chyby v obraně domácích. Ti se tlačili k naší brance a několikrát vážně zahrozili. Ovšem bez toho, aniž by trefili naši branku. Naši kluci se dostali k první střele v 21. minutě, když napřáhl Venca Turek, ale i jeho střela minula cíl. V minutě 22. prozměnu Robert Šimanovský vyzkoušel pozornost Mochtínského brankáře, ale ani on nebyl úspěšný. To už jsme se začali osmělovat a vyrovnávali jsme se herně. V minutě 26. vybojoval míč na lajně Jirka Šimáček a přihrál V. Turkovi, který prodloužil na Roberta ŠImanovského, ten si pohrál s obráncem domácích a posadil míč na hlavu Oldy Choda, který bezpečně zavěsil. Vše vypadalo velice jednoduše, do chvíle, kdy ve 30. minutě domácí útočník ve výskoku fauloval Radima Šišku a tomu v nekontrolovaném pádu trefil míč ruku, za což mu rozhodčí udělil pro něho již druhou žlutou kartu, která automaticky znamenala odchod pod sprchy. Vyvstalý problém nám chvilkově pomohla vyřešit průtrž mračen, takže jsme mohli prostřídat obranu tak, že na místo stopera naskočil Jirka Harenčák, jenž vystřídal záložníka Švehlu. Po deštěm zaviněné přestávce nás domácí přitlačili před naší šestnáctku a místy jen díky bravurním zákrokům Rudy Němce, popřípadě obránců jsme neinkasovali. Domácí se předháněli v zahazování šancí, až do 56. minuty, kdy se jim přecejen podařilo vyrovnat. Poté pokračovala převaha mochtínských, ale ti svoje šance zahazovali a my jsme se stále více osmělovali k nebezpečným protiútokům. V minutě 80. došlo ke srážce domácího útočníka s brankářem Rudou Němcem, kterou odnesli oba zraněním. Přesto i po zranění, ještě několikrát Ruda uikázal, že je opravdu skvělým brankářem a nepřipustil domácím útočníkům, aby se radovali z dalšího gólu. Naopak v 86. minutě dnes výborný Olda Chod vystihl krátké nedorozumění brankáře se stoperem Mochtína, sebral jim míč a pohodlně skóroval do prázdné branky. Poté už jsme taktickou hrou vyčkali závěrečného hvizdu.

Slovo trenéra:
Jsem rád, že máme utkání za sebou a radost mám i z výsledku. Do utkání jsme šli s obrannou taktikou s tím, že jsme chtěli podnikat rychlé protiútoky. Domácí nás předčili v rychlosti, ale díky zbrklé jejich zbrklé koncovce a výborn ému výkonu Rudy Němce, jsme obstáli. Přiznávám, že dnes zvítězilo šťastnější mužstvo, ale my jsme si již smůlu vybrali v zápasech předcházejících. Stínem utkání je pro mě zranění brankáře Rudy Němce (který ještě dnes nastupuje na operaci), po nesmyslném ataku útočníka domácích, který si sám při této kolizi způsobil zranění též. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří na mochtínském hřišti vyhráli také svůj souboj na body. Barážový souboj zdaleka nemáme vyhratý a budeme ještě muset zabrat.

Sestava:
Němec, Malík, Šiška, Mourek, Šimáček, Švehla (35. Harenčák), Turek V., Chod, Lávička, Chalupný (88. Bala), Šimanovský (82. Turek J.)

Zápis je s jedním komentářem