Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Rozvadov – TJ Žichovice 5:0 (4:0)

9. Srpen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Prohrou 5:0 jsme vstoupili do dalšího ročníku I.A třídy, když jsme k utkání do Rozvadova odjeli v silně oslabeni. Chyběli zranění Vonášek, Chod a brankář Němec, dále chyběl J. Turek, který byl na dovolené a citelně i L. Mourek, který nyní nastupuje za sousední Horažďovice v krajském přeboru. Se zraněními nastoupili K. Brož, V. Turek a J.Harenčák, který si vážně poranil kotník v přátelském utkání, když nastoupil za Pačejov.
Proti nováčkovi, který ovšem ve svém kádru má mnoho kvalitních fotbalistů vedených exligovým J. Sopkem, jsme začali aktivněji a ve 4. minutě postupoval po krásné přihrávce patou od Brože sám na brankaře R. Šimanovský. Po kličce však trefil pouze tyč a míč se po lajně vykutálel k domácímu obránci, který jej odpálil do bezpečí. Do 13. minuty byla hra vyrovnaná, ale bohužel v této minutě domácí zahrávali rohový kop a my jsme nechali trestuhodně mnoho prostoru v naší šestnátce a tak se po hlavičce rozvadovského útočníka měnil stav poprvé – 1:0. Od této chvíle domácí převzali iniciativu a stále častěji ohrožovali mladičkého Koubu v naší brance. V 35. minutě jsme opět nestačili pokrýt domácí útočníky, z čehož padl druhý gól do naší branky. Když už se zdálo, že poločas skončí 2:0, přišla 45. minuta a v ní dva slepené góly, jak jinak, než po našich hrubých chybách v krytí soupeře.
Do druhého poločasu nastoupil místo Harenčáka Pařízek a hlavně bylo vidět, že naším jediným cílem je neinkasovat další branky, což se vcelku dařilo, až do 75. minuty, kdy trestný kop od lajny prolétl celou šestnáctkou a skončil popáté v naší brance. Několik dalších přiležitostí soupeř nevyužil díky velice dobrým zákrokům brankáře Kouby.

Slovo trenéra:
Oslabený mančaft není úplně v nejlepší hráčské pohodě, citelně chyběly hráčské opory a tak proti posílenému nováčkovi nebylo mnoho šancí uspět. Mrzí mne, že hráči nedodrželi stanovené úkoly a zvláště v prvním poločase přistupovali k soupeři velice laxně.
Bohužel se nám nepodařilo získat hráčské posily a tak při stávající marodce byl velký problém vůbec postavit jedenáct hráčů.
Pevně věřím, že v domácím zápase bude k dispozici širší hráčský kádr a že se nám podaří odčinit debakl z Rozvadova. Zíroveň doufám, že první prohra neodradí naše věrné a skvělé fanoušky a ti nás přijdou, jako vždy, v hojném počtu povzbudit.
Sestava: Kouba, Malík, Šiška, Šimáček (85. Bala), Švehla, Chalupný, Turek V., Lávička, Harenčák (45. Pařízek), Brož, Šimanovský
Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii.