Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Stříbro – TJ Žichovice 3:0 (1:0)

23. Srpen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

S torzem mužstva, posíleni o čtyři hráče “béčka” jsme odjížděli do Stříbra smířeni s tím, že nás čeká pěkný příděl, ne-li debakl.
Od první minuty bylo zřejmé, že se trenér rozhodl pro plně defenzivní taktiku a všichni čekali, kdy to přijde. K překvapení všech se favorizovaní domácí nebyli schopni do naší sformované obrany vůbec dostat. Ba naopak v 7. minutě utekl všem Olda Chod, ale střela po jeho samostatném úniku skončila mimo. V minutě 10. Štěpán Kouba skvělým reflexivním zákrokem na čáře zlikvidoval jedinou šanci domácích v prvním poločase. Přesto jsme obdrželi branku a to ve 25. minutě, když jeden z bránících hráčů nešťastně tečoval střelu “z nouze” z 25 metrů do protipohybu brankáře Kouby. Poté dvakrát ze standardních situací jen těsně neskóroval hlavou Jirka Šimáček a v minutě 30. byl opět Olda Chod blízko gólu, ale obránci domácích hasili na roh, přičemž jen těsně minuly vlastní branku. V minutě 32. postupoval zcela sám na brankáře velice aktivní a výborně hrající Olda Chod, ale i jeho druhý únik skončil těsně mimo tyče domácí branky. Zbytek poločasu se sice odehrával v režii Baníku Stříbro, ale perfektní obrana nedovolila, aby se dostali do nějakého ohrožení naší brány. Poločas druhý byl podobný tomu prvnímu, domácí se uklidnili v 54. minutě, když po rohu zvýšili hlavou na 2:0 po souboji, který zaváněl faulem na brankáře. V minutě 80. jsme vytvořili závar před brankou domácích, když Šimáčkovu hlavičku brankář vyrazil a následná dorážka Petra Baly byla zblokována na roh. Když už se zdálo, že utkání skončí 2:0, vyrobili jsme jedinou defenzivní chybu, kterou domácí s přehledem využili, 3:0.
Slovo trenéra:
Kluci zaslouží velikou pochvalu za předvedený výkon, neboť v této sestavě odvést tak perfektní defenzivní práci bylo více než těžké. Do základní sestavy museli kluci z “béčka”, kteří s námi absolvovali pouze jeden trénink a přechod ze IV. třídy do 1.A pro ně musel být náročný. Přesto právě Martin Novotný a Petr Pařízek zahráli tak, že plně nahradili chybějící hráče a nahlas si řekli o místo v kádru. Baník Stříbro byl velice silný soupeř, věděli jsme to o něm a proto jsem volil vysloveně defenzivní taktiku. Nakonec nám mohla přinést i větší úspěch, ale bohužel utkání, které na šance skončilo 3:3 mělo výsledek opticky jednoznačný pro domácí. Přesto uznávám, že zvítězilo lepší mužstvo. I přes prohru rád konstatuji, že trojice rozhodčích podala výborný výkon. Na závěr si neodpustím poznámku, že mě mrzí, že nás nechali ve štychu dva “klíčoví” hráči, právě ve chvíli, kdy je mužstvo oslabeno o zraněné: Rudu Němce, Karla Brože, Petra Vonáška a Radima Šišku, který je na plánované dovolené s rodinou.
Sestava: Kouba, Malík, Turek J. (70. Bala, 85. Jeřábek), Šimáček, Švehla, Chalupný, Pařízek, Harenčák, Lávička, Chod, Novotný.
Bohužel jsem zapomněl fotoaparát doma, takže fotky z tohoto zápasu nebudou…:o(

Zápis je s 12 komentáři