Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Chlumčany 0:6 (0:3)

12. Říjen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Prohráli jsme, vem to ďas, za tejden to hrajem zas. Nezbývá nám nic jiného, než se z drtivé domácí porážky rychle probrat a za týden s čistou hlavou vše odčinit v dalším mistrovském zápase. Dnes jsme před skvělými diváky museli sklopit hlavy a přiznat, že efektivně hrající soupeř si výhru zasloužil, i když její výše je pro nás více než krutá. Ale není každý den posvícení.
Trenér měl dnes k dispozici kompletní kádr, ale několik hráčů nastoupilo se zdravotními problémy a někteří byli schopni naskočit do zápasu až v průběhu hry. Přesto jsme v úvodu měli více ze hry a proti mladému a dynamickému kolektivu Chlumčan jsme se kombinační hrou prosazovali, avšak jen po hranici vápna soupeře. Hosté se na rozdíl od nás nerozpakovali se zakončením a zkoušeli Štěpánovu pozornost ze v šech dostupných pozic. My jsme se, snad s výjimkou pokusu Jirky Frýzka, snažili dovést kombinaci až do stoprocentní šance, ale důrazní a rychlí hosté naše snahy většinou překazili. Přesto Pišta z úhlu téměř prostřelil hostujícího gólmana a po vyraženém přímém kopu neusměrnil Pepa míč hlavou do prázdné branky. Pak však přišli dvě standardní situace, naše nehorázná laxnost a nedůslednost v obraně a tudíž i dvě branky v naší síti. Zvedli jsme se, ale největší příležitost ke snížení jsem zahodil, když jsem z penalty trefil pouze tyč soupeřovy branky. Nedáš, dostaneš. Vzápětí nás hosté uzemnili utěšenou střelou ze třiceti metrů, která se od tyče odrazila za Štěpánova záda. Tato závěrečná pětiminutovka prvního poločasu nakonec zápas rozhodla.
Naše odhodlání se zápasem ještě něco udělat zůstalo v kabině a hosté nás v úvodu druhého poločasu dorazili. Že se většinou jednalo o kuriózní až náhodné góly už nikoho asi zajímat nebude. V šedesáté minutě to bylo 0:6. Přestože bylo po zápase, diváci na nás přesto nezanevřeli a přáli nám alespoň čestný úspěch. Za to jim i touto cestou mnohokrát děkujeme, ale dnes nám přes veškerou snahu nebylo přáno. Největší možnost spálil Frýzi, když odražený míč z malého vápna přestřelil. Nelze vše svádět na štěstí, ale asi jsme si ho již podruhé vybrali v Blovicích. Hosté si zbytek zápasu docela užili a my ho dohráli v křeči.
Ale není všem dnům konec a přinejmenším za sebe, ale snad i za všechny další hráče týmu, můžu slíbit, že v Křimicích ukážeme naší lepší tvář a dnešní debakl odčiníme. A kdyby snad náhodou ne, tak pořád je to jenom fotbal, nikoli otázka života a smrti. Proto jsem rád, že nás ani tato porážka nepoložila a ze všech, včetně trenéra, byla znát vůle v dalších zápasech dokázat, že se jednalo jen o náhodný výpadek. Nebylo lehké tento referát psát, ale vím, že máme sílu tento nezdar zlomit. Fotbalu, a speciálně žichovickým fanouškům, zdar .
Sestava:Kouba – J. Turek, Malík, Harenčák, Frýzek – Lávička, V. Turek (55. Šimáček), Šiška (77. Šimanovský), Chalupný – Chod (35. Vonášek), Švehla (46. Brož)

Zápis je s 8 komentáři