Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Dioss Nýřany 4:1 (3:0)

4. Květen 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branky: Vonášek 2, Chod 2

Pěkný fotbalový zážitek připravili hráči obou mužstev 160 spokojeným divákům v utkání, v němž po podzimu poslední Žichovice hostili již téměř jistě postupující tým z Nýřan. Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří po vysokém vítězství nad Křimicemi hýřili sebedůvěrou a vypracovali si tři vyložené gólové šance, když postupovali sami proti osamocenému Němcovi, ale ten je vždy bravurně vychytal. Poté začli přebírat iniciativu naši hráči a zásluhou “juniorů” V. Turka a Vonáška byly k vidění krásné akce, zakončené gólovými střelami. Skóre otevřel v 19. minutě Petr Vonášek, když si nádherně vyměnili míč s V. Turkem a střelou k pravé tyči nedal brankáři šanci. Ve 26. minutě už to bylo 2:0, když V. Turek krásnou přihrávkou vyzval ke skórování Oldu Choda a ten bombou k levé tyči opět proměnil brankáře hostí ve statiky. Ve 33. minutě prozměnu Petr Vonášek nabil Oldovi Chodovi, ale tentokráte byl golman hostí úspěšný a s námahou jeho pokus zlikvidoval. V minutě 41. jásali fantastičtí diváci potřetí, když krásnou kombinaci Šimanovský-Vonášek-Šimanovský-Vonášek, poslední jmenovaný napálil nekompromisně pod břevno. Za stavu 3:0 odcházela obě mužstva do kabin. Do poločasu druhého vlétli domácí ve velkém stylu a už ve 48. minutě se řítil Šimanovský sám na brankáře Nýřan, který jej však vychytal. O minutu později si Robert Šimanovský pohrál s celou obranou Nýřan, aby vzápětí nádherně namazal Oldovi Chodovi naprostřed malého vápna proti prázdné brance a ten míč uklidil do sítě bezmocného brankáře počtvrté. Následnou euforii schladili hosté v 54. minutě, když po zákroku zavánějícím faulem snížili hlavou na 4:1. V minutě 58. nastřelil Lukáš Mourek pravou tyč hostující branky a o minutu později trefili břevno naší branky prozměnu hosté. V 69. minutě našel centrem Jirka Šimáček Oldu Choda a ten dal hlavou těsně nad. Poté několikrát zahrozili hosté, ale Ruda Němec jim nedal nejmenší šanci, aby zopakovali obrat, který se jim povedl v zápase v Nýřanech. Závěr opět patřil našim klukům, nejprve Josef Chalupný v 86. minutě vystihl rozehrávku hostujících beků ale jeho pokus o přehození vyběhnuvšího gólmana olízl tyč hostující branky. V 88. minutě prošel opět R. Šimanovský opět na malé vápno Nýřan a nezištně přihrál F. Švehlovi, ale jeho efetní patu hostující brankář s námahou zneškodnil. Poté následoval závěrečný hvizd rozhodčího a bouřlivá oslava, tak trošku neplánovaného, ale plně zaslouženého vítězství.

Slovo trenéra: Kdo přišel dnes na utkání, viděl pravděpodobně náš nejlepší výkon v sezóně , okořeněný krásnými brankami, podpořený velice zodpovědnou obranou hrou a perfektním výkonem brankáře Rudy Němce. Ovšem i soupeř podal výborný výkon a výsledek plně nevystihuje poměr sil na hřišti. Přesto jsme si vítězství plně zasloužili a mně nezbívá než poděkovat klukům za výkon. Dík také patří samozřejmě našim skvělým fandům, ale i trojici rozhodčích, kteří zápas zvládli taktéž bravurně.

Sestava: Němec, Šiška, Malík, Mourek, Brož (60. Švehla), Lávička (55. Chalupný), Vonášek (80. Heimlich), Turek V., Šimáček, Šimanovský, Chod (75. Harenčák)

Fotky naleznete v naší galerii.

Zápis je s 11 komentáři