Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – FK Nepomuk 1:1 (1:0)

8. Červen 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branka: Vonášek Petr
Zápas z kategorie smolovatých jsme sehráli s mužstvem Nepomuka, ač jsme byli po celý zápas lepším celkem utkání skončilo nespravedlivou remízou 1:1.
Po počátečním oťukávání začaly postupně přicházet šance našich hráčů, když v 6. minutě uvolnil po trestném kopu V. Turek Petra Vonáška, ale míč skončil mimo. V minutě 13. postupoval sám z úhlu proti brankáři hostí Robert Šimanovský, ale ten jeho pokus vytěsnil na roh. Totéž se opakovalo v minutě 17., když si dvakrát vyměnili míč Vonášek s V. Turkem, ale i v tomto případě byl úspěšnější gólman hostí. V minutě 25. po rohu Šimanovského, hlavičkoval Olda Chod těsně vedle pravé šibenice. V minutě 27. otřel míč o tyč P Vonášek, když jej přihrávkou našel Chalupný. První příležitost ze strany hostí a zároveň poslední, přišla ve 30. minutě, ale Rackova střela skončila naštěstí jen na tyči Němcovi branky. Ve 36. minutě jsme se již radovali z vedení 1:0, to faulovaný Pišta Lávička nakrátko rozehrál trestný kop V. Turkovi a ten centrem našel na malém vápně Petra Vonáška, který svojí nechytatelnou pumelicí málem protrhl síť. Do kabin jsme odcházeli spokojeni nejen s hrou, ale i s výsledkem.
Podobný průběh, jako poločas první, měl i ten druhý. Ve 49. minutě prověřil pozornost nepomuckého brankáře střelou z úhlu Chod. V 56. pálil z dvaceti metrů Šimanovský, ale brankář opět vytlačil na roh a o minutu později tentýž hráč postupoval zcela sám na nepomuckého brankáře, ale ten jej opět vychytal. V 74. vyslal tečovanou střelu Olda Chod a ta skončila jen těsně mimo nepomucké branky. V 77. minutě při závaru v šestnáctce Nepomuka napálil Pišta Lávička z plného běhu jen obránce stojícího na malém vápně. V nhásledné minutě srazil ve vlastní šestnáctce ho stující obránce centrovaný míč rukou, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Ne však tak v 82. minutě, kdy hostující hráč nastřelil ruku Zbyňka Malíka (přímo na tělě) a z následné penalty Herout vyrovnal na 1:1. Následovalo 8 minut vytrvalého tlaku, z něhož jsme vytěžili pouze tyč nastřelenou F. Švehlou. Závěrečný hvizd nám opět vzdálil vidinu přímé záchrany v 1.A třídě. Skvělí fanoušci i tak potleskem odměnili naše kluky za předvedený výkon.

Slovo trenéra:
Ve velice nervózním utkání jsme byli lepším celkem, ale bohužel jsme neproměnili vytvořené příležitosti a to se nám nakonec vymstilo. Když jinak velice přesný rozhodčí Kratochvíl nestejně posoudil dvě velice podobné situace ve prospěch hostí. Nám tím bohužel sebral vidinu přímé záchrany v 1.A třídě a hosty naopak posunul do klidných vod středu tabulky. Přesto ve zbývajících dvou kolech uděláme vše proto, abychom soutěž pro Žichovice zachránili. Děkuji všem hráčům a samozřejmě našim skvělým fandům, kteří vytvořili nádhernou atmosféru.

Sestava: Němec, Šiška, Malík, Mourek, Šimáček, Lávička (84. Bala), Turek V., Vonášek, Chalupný, Chod, Šimanovský (65. Švehla)

Fotografie budou dodány v nejbližší možné době.