Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Horní Bříza 1:1 (1:1)

26. Říjen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: Vašek Turek

Ve včerejším domácím mistrovském zápase jsme doma ztratili dva body, v tabulce pravdy se dostali už na mínus sedm a Bezdružice se nám přiblížili na tři body. Přesto ale asi málokdo odcházel ze hřiště zklamaný (vím jen o Robertovi), neb se nám podařilo sebrat první body v soutěži týmu Horní Břízy. A rozhodně to nebylo náhodou. A mohli jsme být spokojeni úplně všichni, kdyby si Robert v závěru zápasu lépe zpracoval míč a face to face brankářovi ho dokázal přehodit. Ale to už bychom asi chtěli moc.

Do zápasu jsme nastoupili bez potrestaného Pepy a zraněného Zbyňka. Po dlouhém klidu však mohl konečně hrát Robert a oproti minulému týdnu i Václav Turek a Jirka Harenčák, který však zůstal jen na lavičce. Snažili jsme se od začátku věnovat aktivní defenzivě, nenechávat soupeři prostor a být velmi důrazní. Tak jako ve většině zápasů proti silným soupeřům se nám dařilo, byli jsme zodpovědní a hráči Břízy byli zjevně naším přístupem zaskočeni. Měli jsme i první šanci. Obrana hostů zastavovala naše výborně hrající útočníky jen za cenu faulů, což se opakovalo celý zápas, ale Robíkovo prudký přímák gólman vyrazil. Hosté nás potrestali v závěru první desetiminutovky. Na centr si naskočil Kožíšek, a ač tísněn Frýzim, trefil se přesně k tyči. To byla sprcha, ze které jsme se chvilku oklepávali a hosté toho málem využili, ale Ruda jejich akci za hranicí ofsajdu i díky nedůraznému zakončení chytil. My jsme se do útoku dostávali hlavně po křídlech a především naši krajní obránci byli velmi aktivní. Pištovo centr zakončil Olda nad, stejně tak netrefil bránu Frýzi po rohu Václava Turka. Dočkali jsme se až ve 40.minutě. Robert při borské spolupráci našel ve vápně zkušeného obdivovatele venkovské architektury a ten se střelou k tyči nemýlil. V.Turek, 1:1. Hosté tak ve dvanáctém zápase dostali čtvrtý gól.

I ve druhém poločase jsme dodržovali naší taktiku, z čehož byli hosté čím dál tím víc nervózní a na malém žichovickém hřišti se začalo jiskřit. Nicméně brzy se obě družstva vrátila k tomu, co jim jde lépe, tedy k fotbalu. Nebezpečné situace přicházely po standardních situacích. Vonáškovi a Turkovi trestňáky dnes nevycházeli,na druhé straně se k němu postavil asi nejlepší hráč hostů Kožíšek. Trefit to snad už ani lépe nešlo, prudká rána mířila přímo do šibenice, ale Ruda předvedl zákrok minimálně týdne a s pomocí břevna nás zachránil od pohromy. Hosté měli i další šance, ale buď trefili jen boční síť, nebo byla obrana a Ruda včas na místě. Hrál se svižný fotbal a diváci se určitě nenudili. A občas se i zasmáli, jako když náš největší nehlavičkář prohrál předem vyhraný vzdušný souboj s nejmenším hornobřízským hlavičkářem. Výše zmíněný hrdina bojanovických fans mohl rozhodnout v 70.minutě, výborně si naběhl za obranu na rychle rozehraný přímák za strany, ale v akrobatické pozici míč bohužel netrefil. Škoda Fando, příště to určitě vyjde. V závěru chtěli hosté vstřelit vítěznou branku, ale jejich snaha vedla spíše k našim brejkům. Nejnebezpečnější z nich bohužel nezakončil Robert. A tak jsme se rozešli smírně.

Ukázalo se, že proti silnějším soupeřům se dokážeme vyhecovat k lepším výkonům. Proti Horní Bříze měl trenér určitě problém s tím, koho vystřídat, protože všichni hráli velmi dobře.

Je zjevné, že naše družstvo ještě neřeklo v soutěži poslední slovo. Snad se nám podaří zopakovat podobný výkon i příští týden proti sousední Sušici. Jistý pán kdesi napsal, že nám sušičtí hodili rukavici tím, že vyhráli v Křimicích, kde jsme my před týdnem padli. Myslím si, že je to spíše naopak. Každopádně na derby se těšíme a určitě se bude na co koukat. Chtěl bych tímto samozřejmě pozvat do Sušice i naše fanoušky. Jejich podporu určitě budeme potřebovat. Jak se říká v jedné pohádce, svět je malý a o náhody v něm není nouze. Dnes jsme si bod zasloužili, ale jestli za týden vyhrajeme náhodou, zlobit se rozhodně nebudeme.

Sestava:
Němec – Lávička (75. Harenčák), Frýzek, Vonášek, Brož – Švehla, Šiška, V.Turek, Šimáček (80. J.Turek) – Chod, Šimanovský (88. Bala, 90. Kouba)

 

Zápis je s 12 komentáři