Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Klatovy B 0:0 (0:0)

17. Srpen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Okresní derby bez favorita v němž jsme přivítali z krajského přeboru spadnuvší TJ Klatovy B, nepřineslo nijaký nadprůměrný fotbal, ale přesto se odehrávalo za mírné převahy našeho mužstva. Již ve druhé minutě trefil z trestného kopu Šimanovský zeď a odražený míč vrátil V. Turek do náruče připraveného brankaře. V 15. minutě kryl brankař hostí pěknou střelu Jirky Šimáčka a v 21. minutě s námahou vytáhl na roh R. Šimanovského. Ve 28. minutě se ocitl zcela sám na malém vápně Olda Chod, ale i jeho střela těsně minula hostující svatyni. V 37. minutě skončila mimo tyče i pěkná střela V. Turka. Ani hosté nebyli v prvním poločase bez šancí a tak mladičký Kouba v naší brance musel dvakrát hasit na brankové čáře.
I druhý poločas se odehrával za naší převahy, ale hosté podnikali velice nebezpečné protiútoky, při kterých nechali vyniknout Štěpána Koubu v naší bráně. Největší šanci na skórování měl F. Švehla, když v 60. minutě krásnou střelou protáhl brankaře Klatov a z dorážky na malém vápně jej trefil opět a odražený míč jen těsně minul hostující klec.
Nejhezčí akce zápasu byla k vidění v 65. minutě, když si krásně R. Šiška narazil míč s R. Šimanovským a při průniku do šestnáctky hostí byl faulován, ohužel píšťalka rozhodčího zůstala němá. V 74. minutě nebezpečně hlavičkoval F. Švehla a odražený míč poslal R. Simanovský nad branku. V 79. minutě postupoval sám Olda Chod, ale i jeho střela skončila mimo branku. V 86. minutě ještě hlava F. Švehly skončila sice v síti hostující branky, ale bohužel z vnější strany.
Velice dobrý rozhodčí Dušek zápas ukončil, aniž by diváci viděli gól a vzhledem k průběhu utkání se jednalo o ztrátu bodů pro naše mužstvo.
Slovo trenéra:
Naše mužstvo v momentální situaci připomíná torzo a zápasy odehráváme jen silou vůle v dost devastovaném stavu. Nejen že nám chybí zranění hráči, ale i ti, co nastupují, nejsou zdaleka zcela fit. Jestliže se nám vrátil do hry Olda Chod, tak jsme zároveň přišli o K. Brože, který si v zaměstnání zlomil prst na ruce. Přesto kluci zabojovali a chtěli za každou cenu odčinit neúspěch z Rozvadova. Bohužel nervozita nám svazovala nohy a tak jsme nevyužili vytvořené příležitosti. V konečné fázi je dělba bodů zasloužená, protože i hosté si vytvořili několik velice dobrých příležitostí a nechali tak vyniknout naši novou akvizici Štěpána Koubu, který nás v rozhodujících okamžicích podržel. V každém případě zaslouží kluci pochvalu za bojovnost, tu jim nemohu upřít a divaci za trpělivost, s jakou nás svými hlasivkami podporovali.
Sestava: Kouba, Malík, Šiška, Turek J., Chalupný, Šimáček (84. Harenčák), Turek V., Lávička, Švehla, Chod (75. Pařízek), Šimanovský
Fotografie ze zápasu naleznete v naší galerii.

Zápis je s jedním komentářem