Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Křimice 3:0 (2:0)

18. Květen 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branky: Šimanovský 2, Lávička

Přes vytrvalý déšť si našlo 150 diváků cestu na žichovický stadion a určitě nelitovali. K vidění byl pěkný kombinační fotbal plný krásných akcí a šancí, okořeněný třemi brankami. K radosti domácích fandů to byli právě jejich hráči, kteří na hřišti jednoznačně převyšovali soupeře.
Již v 5. minutě přizvedl Vonášek dlouhý aut a Robert šimanovský pálil těsně nad. Ve 14 minutě bylo 1:0, to když Olda Chod přihrál Šimanovskému a ten ve skluzu do protipohybu brankáře otevřel skóre. Hned v 15. minutě vyslal ránu Kája Brož a hostující brankář jen s námahou vytlačil na roh. Z následujícího rohového kopu se míč odrazil ke scela volnému Petru Vonáškovi, ten se ujistil, že je zcela sám a levačkou krásně trefil síť, ale bohužel jen tu za brankou. V minutě 26. nastřelil zblízka nastřelil Robert Šimanovský brankáře hostí a odražený míč napálil Petr Lávička opět do brankáře. Ještě v té samé minutě se objevil Olda Chod před golmanem, ale i jemu ochránce křimické svatyně šanci chytil. O dvě minuty později se Oldovi povedlo brankáře překonat, ale bohužel jeho střelu zastavilo břevno. Když už se zdálo, že půjdeme do kabin za stavu 1:0, ve 43. minutě vyrobil jedinou chybu jinak výborný křimický brankář, když ani napodruhé neskrotil lehkou skákavou střelu a neúnavný bojovník pišta Lávička dopravil pohodlně míč podruhé do sítě, 2:0.
I druhý poločas jsme pokračovali v tlaku. V 50. minutě napřáhl ke střele Venca Turek a brankář jen s námahou vytlačil na roh. V minutě 51. prozměnu R. Šimanovský krásně vystřelil a v 54. minutě tentýž hráč zvýšil na 3:0, když Pišta lávička na lajně odzbrojil obránce hostí a ideálně namazal Robertovi na gól. V 65. minutě páli Petr Vonášek těsně mimo, v 73. minutě rozehrál trestný kop Robert Šimanovský a jeho tečovaná střela skončila na břevně křimické branky. V 78. minutě zatočil Chalupný levačkou trestný kop na malé vápno, Robert Šimanovský jej hlavou umístil do sítě, ale hattrick mu vzal lajnový rozhodčí, když signalizoval offside. V 80. minutě se řítil sám na branku F. Švehla, ale jeho bomba k překvapení všech neskončila v síti, navzdory tomu, že Fanda tyto šance běžně proměňuje…:o). Zbytek utkání se dohrál za potlesku fantastických diváků a po závěrečném hvizdu následovala již obvyklá děkovačka.

Slovo trenéra: Vzhledem k počasí se hrál pěkný fotbal a k mojí radosti to bylo především díky našim hráčům. Na hráčích je vidět, že se momentálně daří a naše vize záchrany 1.A třídy dostává stále konkrétnější podobu. Přehráli jsme soupeře ve všech směrech a zaslouženě jsme zvítězili, když řada dalších šancí zůstala nevyužitá. Fantastičtí byli diváci a výborný výkon podala i trojice rozhodčích.
Sestava: Němec, Šiška, Malík, Mourek, Brož, Lávička (65. Švehla), Vonášek (70. Harenčák), Turek V. (85. Heimlich), Chalupný, Šimanovský, Chod (80. Turek J.)

Fotografie naleznete v naší galerii.

Zápis je s 2 komentáři