Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Mochtín 1:1 (1:1)

28. Červen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: Robert Šimanovský

Druhé barážové utkání s celkem Mochtína skončilo remízou 1:1 a ta nám zajistila účast v I.A třídě i pro příští ročník. Výsledek se nerodil nijak lehce a předcházely mu velké trable, neboť jak jsme se již zmiňovali v utkání v Mochtíně se zranila naše brankářská jednička – Ruda Němec a brankář “B” Štěpán Doubek byl na dovolené v Itálii. Do branky proto musel téměř proti své vůli 43 letý Vlasta Eigner, tč. brankář staré gardy.
Úvod utkání vyšel lépe hostům a ti se hned v šesté minutě ujali vedení 1:0, když ze skrumáže hlavou skóroval Dolejš. Naštěstí nás to nesrazilo a byli jsme to my, kdo převzal otěže zápasu. Ovšem skórovat se nám podařilo až ve 26. minutě, kdy Robert Šimanovský střelou k pravé tyči zakončil svůj sólový únik z poloviny hřiště. Poté následovalo několik dalších šancí na obou stranách, ale bez gólového vyjádření. Ve výborné pozici se dvakrát ocitl Olda Chod, ale hosté hasili faulem, který velice slabý hlavní rozhodčí přehlédl. Ba naopak ještě potřestal O. Choda žlutou kartou.
Poločas druhý se odehrával v naší režii a v režii hlavního sudího, který dával najevo, že mu není po vůli, abychom zvítězili. Přesto jsme utkání zdárně dotáhli do remízového konce, když jsme neproměnili několik pěkných šancí a střela Vonáška se od břevna odrazila k brankové čáře a následně do hřiště. I hosté několikrát zahrozili, ale brankář Eigner jim nedovolil skórovat.
V 94. minutě byl nejslabším mužem na hřišti zápas ukončen a tím dal propuknout našim oslavám, které se táhly až do poledních hodin.

Slovo trenéra:
Přestože jsme museli improvizovat na postup brankáře, pevně jsem věřil, že A třídu pro Žichovice udržíme. Kluci hráli velice zodpovědně a vyrobili minimum chyb, takže jsme mochtínské nepouštěli do brankových příležitostí a sami jsme si postupně vytvářeli dobré střelecké pozice. Chtěl bych poděkovat všem za přístup a zodpovědnost, s jakou utkání zvládli. Skvělí byli naši fanoušci a tak jediným, kdo se snažil fotbal trochu kazit, byl velice slabý hlavní rozhodčí.
Celé naše působení v právě skončeném ročníku I.A třídy rozeberu v samostatném příspěvku později.

Sestava: Eigner, Šiška, Malík, Mourek, Lávička, Šimáček (65. Švehla), Turek V., Vonášek (75. Harenčák), Chalupný, Chod (85. Bala), Šimanovský (88. Turek J.)