Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

ČP 2. kolo: TJ Žichovice – Okula Nýrsko 0:2 (0:0)

17. Únor 2008 | Publikoval | V rubice Přáteláky

NyrskoVedoucí celek I.B třídy přijel ve druhém kole Českého poháru k nám do Žichovic se sestavou doplněnou několika mladíky, kteří svým pohybem činili našim hráčům obrovské potíže. Jejich rychlé napadání našich obránců bylo velice nepříjemné a působilo nemalé potíže v rozehrávce.
Přesto jsme v začátku 1. půle mohli několikrát skórovat, ale bohužel Šimanovský, Vonášek, ani V. Turek v dobrých pozicích nezakončili přesně.
Další šanci Vonáška, který se řítil sám na hostujícího brankaře, zastavil nýrský stopér díky stažení a dva samostatné úniky (Šimanovský a znovu Vonášek) zastavil čárový rozhodčí pro domnělý ofsajd.
I hosté se díky svému presingu dostali do několika nebezpečných příležitostí, ale Němec byl vždy na místě.
Do druhé půle jsme vystřídali čtyři hráče a hned z první akce trefil Vonášek tyč.
V 55. minutě šli hosté do vedení, když hlavičkujícího Šimáčka odstrčil hostující útočník a následný odražený míč pohodlně zasunul do naší branky Smolík.
Po obdržené brance jsme zvýšili aktivitu a několikrát viselo vyrovnání ve vzduchu. Bohužel v tuto chvíli se zranil dnes výborně hrající Vonášek a my jsme dohrávali poslední půlhodinu v deseti. Přesto jsme v těchto chvílích byli lepší a hosty jsme donutili bránit jednobrankové vedení.
V největší šanci se ocitl střídající Brož, když v samostatném úniku překonal hostujícího brankaře, ale toho zastoupil na brankové čáře stopér hostí.
Hosté podnikali nebezpečné útoky a po jednom z nich se opřel do míče Korschinský a krásnou střelou o tyč překonal Němce podruhé.
Zbytek utkání se dohrával při našem mírném tlaku, ale překonat hostujícího brankaře se nám již nepodařilo.

Slovo trenéra:
Pohárové utkání jsme brali jako dobrou přípravu pro jarní záchranářské práce, ale náš výkon byl matný a běhavý soupeř nám působil více než velké potíže. Zvláště rozehrávka odzadu byla žalostná. V ofenzivní části nám citelně chyběl nemocný Olda Chod, který byl motorem minulého utkání s Katovicemi.
Ve velmi dobrém světle se představila posila P. Vonášek. Bohužel si poranil sval a utkání nedohrál.
Na hráčích bylo vidět, že po hrubé kondiční přípravě teprve pozvolna přecházíme k práci s míčem.

Sestava: Němec, Šiška, Heimlich, Mourek, Malík, Turek J., Lávička, Turek V., Chalupný, Šimanovský, Vonášek (střídali: Brož, Šimáček, Harenčák, Bala)

fotky ze zápasu naleznete v naší galerii