Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Slavoj Mýto 2:1 (0:0)

20. Duben 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

obrazekBranky: Šiška, Turek V.

Bitvu se šťastným koncem sehrálo naše A mužstvo před 180 perfektními diváky se Slavojem Mýto. Důležitost duelu byla dána umístěním v tabulce, takže všem bylo jasné, že se nehraje o tři, ale o šest bodů. Do utkání obě mužstva vstoupila s vědomím, že nesmí především inkasovat a tak se vše odehrávalo mezi šestnáctkami a střeleckých pokusů a šancí bylo jako šafránu. Přesto se ve 32. minutě do gólové šance dostal Robert Šimanovský, když po přihrávce Oldy Choda udělal kličku i brankáři, ale jeho střelu vykopl z prázdné branky obránce hostí. Do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 0:0, se kterým byli mírně spokojenější hosté. Potřeba zvítězit a naplno bodovat hnala naše kluky od začátku druhé půle do útoku a díky zvýšené bojovnosti, ale i zapojení se obránců, jsme si vytvořili trvalý tlak, ze kterého vzešla i první branka utkání, když spolupráci stoperské dvojice u šestnáctky hostí zakončil Radim Šiška přesně umístěnou střelou k levé tyči, na kterou byl hostující brankář krátký. To běžela 58. minuta. Bohužel z vedení jsme se neradovali dlouho a hosté z trestného kopu o dvě minuty později vyrovnali. V tu chvíli všem zatrnulo. Ale naštěstí se hráči nenechali vyvést z míry a dalším soustavným tlakem si vytvářeli střelecké pozice. V minutě 70. hosté faulovali před hranicí šestnáctky a k trestnému kopu se postavil kapitán Vašek Turek a technickou střelou přes zeď nachytal brankáře hostí nepřipraveného a vrátil vedení zpět na naší stranu. Poté už jsme si taktickou hrou vedení uhlídali a dovedli utkání do vítězného konce.

Slovo trenéra: Velice důležitý zápas jsme zvládli, ikdyž za přispění štěstěny a zůstali jsme ve hře o záchranu v 1. A třídě. První poločas nebyl zcela podle mého gusta a tak jsem po dlouhé době musel zvýšit hlas v kabině, ale v poločase druhém jsme odehráli to, co jsem od kluků požadoval. Zcela fantastičtí byli naši diváci, kteří nám byli velikou oporou a já jim tímto děkuji.

Sestava: Němec (GK), Šiška (SO), Malík (SO), Mourek (LO), Brož (PO), Švehla (80. (Heimlich.) (PZ), Vonášek (SZ), Turek V. (SZ), Harenčák (LZ), Chod (45. Chalupný) (Ú), Šimanovský (75. Turek J.) (Ú)

Fotky naleznete v naší galerii.