Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Sokol Blovice 1:0 (0:0)

23. Březen 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

p1020408_small.jpgBranka: Šimáček

S nožem na krku jsme nastoupili k utkání se sokolem Blovice a všem přítomným bylo jasné, že jen vítězství nás udrží ve hře o záchranu v 1.A třídě. Hosté vedení trenérem Boltíkem, kterého si všichni jistě pamatují z jeho působení ve Svéradicích, přijeli oplatit porážku 0:1, z podzimního kola a podle postavení v tabulce a hlavně výsledků v zahajovacím kole jarních bojů, bylo reálné , že u nás zvítězí. Ovšem na naší straně nastoupilo úplně jiné mužstvo, než před týdnem ve Zbiroze a od úvodního hvizdu bylo zjevné, že obrana je pro nás podstatně důležitější a že v žádném případě nedáme kůži zadarmo. Nově vytvořená stoperská dvojice Šiška, Malík byla suveréní a bezchybná a nedovolila za celých 90 minut soupeři přímé ohrožení Němcovi branky. K nim se zákonitě připojili ostatní a tak od počátku byl z naší strany vidět výkon ve kterém obranná činnost dominovala. S postupem času jsme se dostávali i k ohrožením branky hostí, ale nutno dodat, že zpočátku jen nesmělým. Střeli Šimanovského, Vonáška, Choda a Šišky neskončili v brance hostí, ale byly výrazem naší územní převahy. I poločas druhý jsme začali převahou, snad ještě větší, než v poločase prvním, korunovanou brankou Jirky Šimáčka, který s přehledem hlavou proměnil centr V. Turka, ve vedoucí a zároveň vítěznou branku utkání. To běžela 63. minuta zápasu. Poté hosté ve snaze o vyrovnání otevřeli hru, ale tím spíše než k ohrožení naší branky vytvořili prostor pro naše nebezpečné protiútoky, které bohužel neskončili v síti hostí. Kvalitní obrannou hrou jsme poté dotáhli utkání do vítězného konce a po dlouhých 14 kolech jsme se mohli radovat konečně z další domácí výhry. Nutno dodat, že velice zasloužené.

Slovo trenéra: Po velice špatném vystoupení ve Zbiroze, jsem udělal v sestavě několik zásadních změn, s tím, že vše se musí odvíjet od naší bezchybné obranné hry a kluci moje úkoly beze zbytku splnili. Za celých 90 minut jsme nedovolili soupeři ani jednu přímou střelu na branku a i vzávěru, když se dal předpokládat soupeřův tlak, jsme si počínali jako zkušení harcovníci. V celém zápase, ale hlavně v závěrečných minutách, nám předvedl Petr Vonášek, jakou je pro nás posilou a svým výkonem ukázal, jak soupeře nepustit do tlaku, ba naopak udržet hru na soupeřově polovině. Ale pochvalu dnes zaslouží všech patnáct borců, kteří naskočili do utkání. Po dlouhé době, jsem odcházel s pocitem uspokojení nad předvedeným výkonem. Hráči předvedli to, co jsem od nich požadoval, kvalitní práci odvedli pořadatelé při přípravě hřiště, výborní byli rozhodčí a opět famózní byli diváci, před kterými tímto opět smekám.

Sestava: Němec (GK), Malík (SO), Šiška (SO), Brož (PO), Mourek (LO), Chalupný (LZ) (Bala 88.), Turek V. (SZ), Vonášek (SZ), Švehla (PZ) (Šimáček 55.), Chod (Ú) (Turek J 80.), Šimanovský (Ú) (Harenčák 75.)

Fotografie ze zápasu, které nafotil Jan Svoboda ml., naleznete v naší galerii.