Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – VD Luby 1:1 (1:0)

31. Srpen 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branka: Šimanovský (PK)
Poprvé ve čtvrtém kole mohl trenér vybírat z širšího hráčského kádru, a přestože část kvality zůstala na lavičce (Němec, Turek J., Harenčák, Novotný, Pařízek) a část na tribuně (Brož, Švehla), sestava se blížila té ideální. Poprvé v letošní sezóně se v žichovickém dresu představila staronová posila z Chanovic Jirka Frýzek a uzdravený špílmach Petr Vonášek. Není tedy divu, že trenér i diváci očekávali kvalitní výkon.
Nicméně toho se od našeho týmu dočkali pouze v úvodu zápasu. Dařilo se nám dobře kombinovat, z křídel přicházely nebezpečné míče před branku hostů a hrozili jsme i ze standardních situací. K hlavičkám se dostali Jirkové Frýzek a Šimáček, ale bez efektu. Z nadějné pozice trefil Václav Turek z přímého kopu pouze zeď. Petr Vonášek z úhlu napálil síť opuštěné branky, bohužel jen boční.
Kolem dvacáté minuty se začali osmělovat i hosté, kteří se v úvodu věnovali hlavně defenzívě a spoléhali na rychlé brejky, Ty měli velmi dobře zvládnuté a po nedůslednostech v naší obraně se dostali do třech gólovek. Skvělými reflexy nás zachránil Štěpán Kouba při pohotových střelách hostí z malého vápna, hranice šestnáctky i při pokusu o lob. Tyto šance hostů sice neskončily gólem, ale řádně nás vystrašily a naše hra byla rázem kostrbatá a komplikovaná, především v zadních řadách. Vysvobodila nás penalta. Olda Chod rychle vhodil míč Robertu Šimanovskému, ten byl faulován a penaltu sám proměnil 1:0.
O poločase mě trenér poslal do zálohy a Frýziho do obrany. Přestože jsme nastoupili s odhodláním výsledek přinejmenším udržet, náš výkon tomu neodpovídal a slovo žalostný ho vystihuje poměrně přesně. Za celý poločas jsme předvedli asi tak dvě slušné akce dopředu. Nedařilo se nám podporovat útočníky, kteří zůstávali na hrotu osamoceni a když už jsme tam doběhli, tak jsme se zase nestíhali vracet. Přesto se v dobře hrající Robert snažil několikrát individuálně prosadit, ale zakončení se většinou nedostal. Blízko ke gólu byl Olda, který zblokoval výkop brankáře a míč těsně minul branku a já, když jsem po pěkném Pištovo centru nepřehodil brankáře, který dobře vyběhl, ale přesto jsem kopyto. A to bylo asi tak všechno.
Hráli tedy hosté. Na rozdíl od nás se jim chtělo trochu víc běhat, možná byli mladší a určitě jim pomohli sřídající hráči více než nám. Zákonitě tedy přišlo vyrovnání. Nedůrazně jsem odvrátil míč z hranice vápna, Hrádecky si ho přiťukl hlavou, s velkou klikou prošel mezi Frýzim a Pepou a prostřelil Štěpána. Nutno říct, že si hosté vyrovnání zasloužili a jak řekl Petr Vonášek, který vždycky mluví jenom pravdu, bod je pro nás zlatej.
Zklamání bylo veliký, ale přijdou další zápasy a už v Nýrsku určitě vyhrajem. Když se nám teda podaří zlepšit pár detailíků naší jinak téměř dokonalé hry. Příští referát píše Jirka Turek, neb jako taxikář absolutně zklamal a jeho přístup ke spoluhráčům (některým) v časných večerních hodinách byl totálně zavrženíhodný. Je tedy třeba zlepšit nejen fotbalovou kvalitu, ale i další věci související s týmovým výkonem.
Sestava: Kouba, Malík, Šiška, Chalupný, Šimáček (70. Harenčák), Lávička, Frýzek, Turek V. (85. Turek J.), Vonášek, Chod (80. Novotný), Šimanovský
Fotografie ze zápasu naleznete již tradičně v naší galerii.

Zápis je s 6 komentáři