Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Žákava 4:2 (2:1)

14. Září 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Vonášek, Šiška, Šimáček, Chod
Sestava: Němec, Turek J., Harenčák, Malík, Frýzek, Lávička (85.Bala), Turek V., Šiška, Šimáček (75.Švehla), Chod, Vonášek (43. Šimanovský).
Třikrát sláva, dvakrát hurá a ještě jednou „Co dostali???“ Tak jsme nakonec vyhráli, a jelikož jsme se celý týden a hlavně v pátek poctivě připravovali, není se vlastně ani moc co divit. Vítězství se nerodilo lehce, soupeř hrál dobře, ale my jsme se v šestém podzimním kole konečně alespoň přiblížili jarním výkonům. Výsledek mluví za vše a ani se mi nic moc psát nechce, ale musím. Kamarádi ze sousední vesnice Žákava nás totiž poté, co vyrovnali na 2:2 velmi vehementně popichovali, jakoby v rukou drželi pěkně ostré vidle, abychom si to tam teda do toho článku napsali. Tím TO asi mysleli další dva góly, které posléze dostali, takže tenhle článeček je tak trochu i pro ně.
Sestava, která dohrála zápas v Nýrsku nastoupila proti Žákavé od začátku (+Ruda Němec v brance) a všichni chtěli od úvodních minut dokázat, že tentokrát nám body již neutečou. Nebezpečné situace se však střídaly před oběma brankami. Hosté těžili především z nápadů kapitána Silovského a z rychlosti a hlavičkových dovedností svých útočníků. My jsme spoléhali na výborný výkon útočné dvojice Chod, Vonášek a na nejistotu hostující defenzivy. V průběhu poločasu jsme se dostali více do hry a na brankové příležitosti 1.polovinu vyhráli asi tak 4:1. Ale po pořádku. V našich velkých šancích Olda chytře přehodil brankáře, hloupě trefil tyč a neuspěl ani z dorážky. Pak jsem z dobré pozice vysoko přestřelil a následně Václav Turek zcela sám na hranici penalty těsně minul branku. Prosadil se až Petr Vonášek, který přehodil vybíhajícího brankáře hostů. Ten celý zápas nepůsobil nejjistěji, ale při prvním gólu mu situaci neulehčila ani obrana, kterou důrazem přelstil Olda Chod a pak předložil míč skórujícímu kanonýrovi.
Nebezpečné byly na obou stranách i standardní situace. My své šance nevyužili, hosté se prosadili Smazalem, který trefil míč odražený po standartce k tyči bezmocného Rudy v brance. Bylo vyrovnáno, ale naštěstí se neopakovala situace z před čtrnácti dnů ze zápasu s Luby. Dále jsme se snažili hrát odvážně a útočně a občas se na nějaké akce dalo i dívat. Odměnou nám byl vedoucí gól do šatny. Po přiťuknutí Jirky Šimáčka jsem se trefil z hranice šestnáctky přesně k tyči. Ještě do poločasu musel bohužel odstoupit zraněný Vonášek, kterého nahradil Robert Šimanovský.
Druhý poločas jsme nezačali zrovna šťastně a hned v jeho úvodu nám Smazal dal vyrovnávací gól. Trefil se náramně, hlavou po přesném rohu a ani snad nemusím psát, kdo ho měl hlídat. Ale rychle jsme se oklepali a během následujících deseti minut rozhodli zápas. Nejdříve Jirka Šimáček doklepl na malém vápně do sítě Robertovo střelu, a pak Olda využil nedorozumění hostující obrany s brankářem a do prázdné branky zvýšil na 4:2. Žákava chtěla odpovědět, ale kromě střely z dálky, kterou Ruda kontroloval a určitě věděl, že skončí na břevně, se moc do šancí nedostávala. Situace na hřišti se výrazně změnila asi dvacet minut před koncem. Po faulu na Silovského na útočné polovině jsem po právu viděl žlutou kartu, kapitán hostí však neudržel nervy na uzdě, napadl loktem Oldu a po zásluze zamířil pod sprchy. Cestou předvedl ještě nepříliš povedené představení s popelnicí. Bohužel po druhé žluté musel ven i Olda a poměrně dlouho se hrálo deset na deset. Hosté se snažili tlačit do útoku, ale díky naší pozorné obraně se k zakončení dostali málokdy. My jsme měli dostatek možností k brejkům, ale buď jsme je nevyřešili fotbalově nejlépe, a nebo nám už v závěru docházely síly. Ať tak či onak, nakonec jsme si mohli zabékat a oslavit vítězství, které si myslím bylo zasloužené. K dobré pohodě určitě přispělo i něco málo z trenérovy zahrádky. Děkujem a pěstujte dále, zelenina je zdravá!

Zápis je s 21 komentáři