Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

TJ Žichovice – Zbiroh 3:2 (1:2)

28. Září 2008 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: Turek V., Šimáček, Švehla
V dalším mistrovském zápase 1.A třídy jsme se doma utkali s dosud neporaženým celkem ze Zbirohu. Oba týmy se musely před utkáním vzdát služeb několika opor, v našem případě se jednalo především o absence zraněných Petra Vonáška a Roberta Šimanovského. Navíc v úvodu zápasu musel odstoupit také kvůli zranění Frýzi. V zápase jsme především chtěli dokázat, že umíme bojovat jako tým a že i ve chvílích, kdy se nám fotbalově tolik nedaří, dokážeme na hřišti podržet jeden druhého. To se nám podařilo a zároveň jsme tím odpověděli všem pochybovačům na otázku, zda v Žichovicích je či není dobrá skupinka fotbalových čeho???…no prostě virtuozů. Tak tedy hned na úvod říkám, že rozhodně je.
V úvodu zápasu jsme se proti sebevědomým a fotbalově vyspělým hostům těžko dostávali do tempa. Zaostávali jsme v rychlosti a jednoduchosti. Hosté měli rychlý přechod do útoku a z naší útočné akce nedotažené do koncovky přešli do rychlého protiútoku, který střelou podél vybíhajícího brankáře Kouby proměnil ve vedoucí gól hostů Křišťan. My jsme poté zrychlili kombinaci a důrazným tahem na branku jsme se dostávali do šancí. Ujal se však až přímý kop ze dvaceti metrů, který Václav Turek uvedl slovy „buď dám gól, nebo ti platím pivo“. Jelikož Václav věděl, že v den jeho svátku by nezůstalo jen u piva, trefil se přesně k tyči a šli jsme rozehrávat na půli. Pak jsme hosty přehrávali a jejich obrana nevěděla kam dřív skočit. Kájova střela z vápna skončila těsně mimo šibenici, Pepovo průnik z levé strany nezakončil Olda a při útočných standartách nám vždy chybělo trochu štěstí. Zbirohu však ne, v závěru poločasu se míč odražený po rohovém kopu dostal k nekrytému Karfiolovi, který s nechtěnou Pištovo tečí upravil poločasové skóre na 2:1 pro hosty. Nám bylo jasné, že se zpět do hry můžeme dostat jen zvýšenou bojovností a nasazením.
Tímto krédem jsme se řídili hned od úvodních minut druhého poločasu. Žádný míč pro nás nebyl ztracený. Hosté o sobě nechali vědět jen jednou, trestný kop z úhlu, který Štěpán kontroloval, skončil na vnější tyči naší branky. Nás v několika nadějných příležitostech zastavili rozhodčí, ale přesto jsme měli mnoho příležitostí na to, změnit skóre v náš prospěch. Ve vyložených příležitostech jsme jak já, tak i Šíma trefili hlavou jen Bernarda nad brankou hostí a právem si drbali palice. Zlomovým okamžikem se stal příchod Kollera Švehly, který za nadšeného aplaudování diváků vnesl do naší hry ještě více tolik potřebné agresivity (avšak vše v rámci pravidel a fair play, což slouží všem zúčastněným ke cti). Z naší enormní vůle a nasazení vzešla akce z cca 80 minuty. Harry mě vyslal do křídla a z následné přihrávky před branku se prosadil Jirka Šimáček. Přestože nás diváci hnali dopředu, věděli jsme, že i bod proti tak kvalitnímu soupeři by byl úspěchem. Situaci vzal na svá bedra již výše zmíněný Fanda Švehla. Nejprve z otočky trefil Bernarda a v zápětí se chytal za hlavu (xxxxx piv mu nikdo neodpustí). Vše si však vynahradil v první minutě nastavení. Naskočil si na perfektně kopnutý Pepovo roh a neomylně po kollerovsku téměř protrhl síť. Takový gól se nezapomíná.
Slavně jsme vyhráli, ale ještě cennější, než tři body, je zjištění, že nás hrát fotbal v téhle partě pořád ještě baví a že každý je schopen (a rád) něco obětovat ve prospěch kolektivu (rejpal by řekl, že se mu to v hospodě stejně vrátí, ale já nejsem rejpal). Tak za týden hurá na Blovice a dnešní výkon byl i nejlepší pozvánkou pro naše fanoušky, neb tato víska není tak daleko a nějaké bodíky z venku by se určitě hodily!!!
Autorem článku je Radim Šiška.

Sestava: Kouba, Harenčák, Malík, Frýzek (20. Turek J.), Lávička, Šimáček (80. Pecina), Turek V. (65. Švehla), Šiška, Chalupný, Chod (90. Bala), Brož

Zápis je s 10 komentáři