Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

VS Plzeň – TJ Žichovice 1:1 (1:0)

26. Duben 2008 | Publikoval | V rubice Mistráky

Branka: Vonášek

Bod za remízu 1:1 přivezli naši kluci z horké půdy VS Plzeň. Do utkání vstoupili lépe domácí a řádně zaměstnali naše obranné řady. K přímému ohrožení branky je však naše obrana nepustila, a to až do 22. minuty. To domácí zahraváli autové vhazování, po němž následoval centr do naší šestnáctky, kde dostal útočník domácích až příliš času na zpracování a následnou kličku, po které s přehledem prostřelil Rudu Němce v brance. To byla jediná přímá střela mezi tyče Němcovy branky.
Inkasovaný gól probudil naše hráče ze spánku a od osudového okamžiku získávali stále pevnější půdu pod nohama a nebezpečně se tlačili k domácí brance. Ve 33. minutě se musel domácí brankař protáhnout při pěkné střele P. Vonáška. O minutu později vyslal pěknou křižnou střelu Olda Chod a na zadní tyči chybělo jenom pár centimetrů ve skluzu J. Chalupnému, aby dopravil míč do branky. První poločas končil již za naší územní převahy, ale bohužel bez brankového vyjádření.
Do poločasu druhého jsme vstoupili s jasným odhodláním otočit výsledek v náš prospěch a na hřišti to bylo vidět. Přitlačili jsme domácí na jejich polovinu a čím dál častěji jsme se dostávali do dobrých střeleckých pozic, avšak kýžené vyrovnání přinesla až pěkná přihrávka Lukáše Mourka na rozběhnutého Petra Vonáška, který se uvolnil a chladnokrevně zakončil. Následovala série dalších příležitostí, avšak štěstěna stála při domácích, takže čas utíkal a vítězný gól stále nepřicházel. V tuto dobu jsme už měli trvalou převahu a “Vodníci” podnikali jen občasné protiútoky, které končily před naší šestnáctkou na kopačkách žichovických, dnes výborně hrajících, beků. Zápas končil našim travlým tlakem, ale bohužel bez gólového zakončení. Když už se nám konečně podařilo překonat brankaře domácích, skončil míč, který vyslal Olda Chod, pouze na břevně.
Závěrečný hvizd s úlevou přivítali hráči i fanoušci domácích a pro nás znamenal konec šančí na tříbodový zisk, který by dnes určitě nebyl nezasloužený.

Slovo trenéra:
Vzhledem k postavení v tabulce a skutečnosti, že z Plzně se body jen tak nevozí, bych měl být s bodem spokojen. Spokojen bych s ním měl být i po první dvacetiminutovce, avšak po dalším vývoji utkání je pro nás remíza ztrátou. Kluci se po úvodním rozehřívání vypnuli k výbornému výkonu a vytvořili si převahu, za kterou by si vítězství zasloužili. Na perfektně připraveném trávníku se hrál pěkný fotbal a nutno dodat, že i trojice rozhodčích svým přesným rozhodováním přispěla k tomu, že se zápas jistě líbil všem přítomným.
V žádném případě nebylo vidět, že hrál aspirant postupu s aspirantem sestupu. Jestliže budeme dále pokračovat v těchto výkonech, věřím, že záchrana je v našich silách.

Sestava: Němec (GK), Šiška (SO), Malík (SO), Mourek (LO), Brož (PO), Švehla (PZ), Vonášek (SZ), Turek V. (SZ), Chalupný (46. Šimáček) (LZ), Chod (Ú), Šimanovský (Ú)

Zápis je s 5 komentáři