Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Přeštice B – TJ Žichovice 0:0

1. Listopad 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Rozhodčí: Petr Komanec, ŽK: 2:2, ČK: 0:0. Diváků: 80.

Po prohraném derby se Svéradicemi zajížděli žichovičtí fotbalisté do Přeštic k utkání s místní rezervou. Stále bez marodů Brože, Malého a Malíka, ale s touhou napravit bodovým ziskem ztrátu z minulého kola.

V opatrném utkání dominovaly obrany obou celků, útočníci tentokrát vyšli střelecky naprázdno. Vzhledem k tomu, že obě defenzivy pracovaly bezchybně, šance dlouho nepřicházely. Hráči obou týmů ostřelovali brankáře nepřesnými pokusy ze střední vzdálenosti. Nebezpečnější však byli přece jen hosté. Ve 22. minutě Chodovu skákavou střelu zpoza šestnáctky domácí brankář Frančík v náručí nezkrotil, Jirka Šimáček se však k dorážce neprotlačil. O šest minut později to zkoušel z trestného kopu Hájek, ale Frančík jeho pěknou střelu vyrazil. Domácí kontrovali rohovým kopem Kolečkáře, ovšem hlavičkující M. Bešta mířil velmi nepřesně. Do konce první půle ještě pálili na domácího brankáře z trestných kopů Olda Chod a Jirka Šimáček, ale Frančík se překvapit nenechal.

Druhý poločas nabídl více zajímavých situací před domácí brankou, jenže žichovičtí žádnou z nich nedokázali využít. Přeštičtí se hnáni svými diváky za pomocí bubnu a trumpety snažili přehrát pozornou defenzivu hostů, ale tentokrát se jim nedařilo a otevřená okénka v jejich obraně byla vodou na mlýn hlavně pro aktivního Oldu Choda. Brejky hostů mohly být pro domácí smrtelné. Nejprve však zahrozili domácí. Trestný kop z hranice šestnáctky napálil M. Bešta do žichovické zdi a hosté si oddechli. Na druhé straně po chybné rozehrávce hostů střílel těsně nad David Greiner. V 67. minutě rozehrával Šimáček trestný kop, jeho sraženou střelu poslal do vápna Chod a Piler poslal hosty do vedení. Radost žichovických byla předčasná, neboť Kája se pohyboval v postavení mimo hru. Velmi dobře si na pravé straně žichovické zálohy vedla posila z Malého Boru Lukáš Trubač, jehož centr v 70. minutě domácí gólman Frančík stačil na poslední chvíli vyrazit před Oldou Chodem. Olda byl při chuti a poslední pětiminutovka patřila jemu. Nejprve jeho povedenou střelu vyrazil Frančík na roh, o dvě minuty později Olda obral domácího Cápala o míč a řítil se do vápna přeštických, jenže ho včas zakřižoval Rajchart. Na následný rohový kop Hájka si naskočil opět Olda, ale jeho povedenou hlavičku vyrazil Frančík na roh. Hájek z rohu znovu našel Oldovu hlavu, ale střela mířila napodruhé mimo tyče. V mrazivém nedělním dopoledni se osmdesát prokřehlých diváků branky nedočkalo a oba soupeři si body rozdělili.

Sestava: Němec – Harenčák, Frýzek, Švehla, Greiner – Trubač, Šiška, Šimáček, Hájek – Piler (75. Turek), Chod (89. Pařízek).

Zápis je s 2 komentáři