Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG – penalty

28. Prosinec 2009 | Publikoval | V rubice Stará garda

V sobotu 26.12. se ve 14 hodin uskutečnilo nulté klání Staré gardy o Vánočního střelce.

Plno gardistů bohužel zůstalo doma trávit štěpánskou husu nebo co. Osm skalních nastoupilo za krásného počasí na zmrzlý trávník. Již ústroj signalizovala, že se garda zimy nebojí. Do branky se postavil Vlasta Eignerů s novými zimními rukavicemi. Střílely se penalty tříkolově. Kdo nedal skončil. V závěru presidento Jarda spočítal umístění v jednotlivých rundách (tabulka je uvedena). Není důležité, že Vánočním střelcem se stal áčkař Baky, ani další umístění (bylo však odhaleno několikeré pokoušení se o podlacení Vlastíka). Důležitý byl samotný počin a možnost vidět skvělé střely i brankářovy zákroky. Jarda rozdal hodnotné ceny. Vítěz si odnesl víno + sekt; 2. basičku + čepici od Brnarda a všichni zůčastnění lahvinku vína.

Po pentlích se střílelo na tyč nebo břevno. Tato soutěž prokázala pravé kopací umění. Ze tří pokusů se jednou trefili pouze Petrové – Kolařík a Bala. Na závěr pohodového soutěžního klání se hrál fotbálek 2x 10 minut Starci (Mariášník, Jarda, Vlasta a Baky) versus Bouráci (Bernard, Miloš, Víňa a David Krejčí). Hrálo se za plného nasazení a k vidění byly nevídané kličky a triky. Na jeden doplatil Miloš. Zapomenutý míč mezi jeho nohama uzmul Mariášník a skóroval. Poločas vyhráli Straci 1:0. Druhá půle byla o nasazení a vůli. Nejprve v pádu David vyrovnal. Pak měl 3 loženky Mariášník, ale minul. Tak šel do branky ( té mrňavé). S Bouráky bylo zle. Dvě kombinační akce se zakončením Bakyho a Vlasty stačily k vedení 3:1. To bylo něco pro mladé Bouráky. V posledních 5-ti minutách rozpoutali fotbalové peklo. Jejich nejlepší hráč Bernard snížil i vyrovnal. Věř a víra Tvá Tě povznese! Starci šli do kolen. Hrálo se tedy na “vítězný gól”. Po dlohých minutách hry “do krve” jsme se shodli, že bychom mohli hrát do večera (tak kvalitní byly obrany nebo špatní střelci?) a to se nám nechtělo. Došlo na střelbu z brány do brány. Starci zúročili zkušenosti a byli přesnější. Vyhráli pivo.

No, co Vám mám povídat. Pěkně jsme spolu pobyli, mičudu honili i něco málo vypili. Nepřítomní mohou litovat. Všichni se můžeme těšit na stejné klání v roce 2010.

Jméno

1. kolo

2. kolo

3. kolo

Body

Σ

tyčky

MAREŠ Jan

7

2

7

16

6

-

ŠUBA Jaroslav

3

6

3

12

4

-

BALA Petr

2

1

1

4

1

1

VINICKÝ Martin

6

5

2

13

5

-

KOLAŘÍK Petr

5

3

4

12

3

1

BRZÁK Miloš

1

4

5

10

2

-

KREJČÍ David

4

7

6

17

7

-