Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

SG Žichovice – SG Horažďovice 1 : 2

5. Říjen 2009 | Publikoval | V rubice Odehrané zápasy

V krásné podzimní odpoledne jsme dne 3.10. přivítali tradičního soupeře z Horažďovic. Naše sestava postrádala pouze Pepu- Tučňáka, Mariášníka a 2 venkovní posily Novase a Švácu. Řízení zápasu se chopil nový, mladý a perspektivní nestor Míra Čech. Mile překvapil svou poctivostí, přestože je bývalý lampasák. Po 2. písknutí přepískl píšťalku. Kulička trefila soupeře a nám fouk faul.Některým připadalo, že se narodil v Horažďovicích. Do pískání si nedal kecat – nadávky opětoval. Díky tomu se hrálo bez karet. Jako dlouholetý gardista si po odpískání žádal přihrávku. Vše bylo připraveno na první podzimní vítězství.

1. poločas jsme zahájili aktivně. Kličky Romana a Bernarda udivovaly nejen soupeře. V prvních 10-ti minutách mohl skórovat Víňa. Neumí pravou a tak pouštěl míč na levou. Nezvládl tajmink. Nic. Pak byl faulován Roman. Míč si ve 30-ti metrové vzdálenosti postavil Bernard. Krásnou střelou pod víko překonal brankáře. 1 : 0 Sluníčko svítilo. Vedli jsme. No paráda. Z usínání na vavřínech nás vyvedl soupeř obléháním naší 16-tky. Vlasta 2x zázračně vyrazil nevyzpytatelné střely. 3-tí již ne. Pomalu letícímu balónu chtěl dát facku. Promáchl. 1 : 1 Od té doby útok střídal útok. Balet to sice nebyl, ale posílený útok o Káju a Bakiho neustále dotíral a ohrožoval soupeřovic brankáře. Zůstalo jen u ohrožování. Poločas byl ukončen za remízového stavu 1 : 1.

Do 2. půle jsme šli s odhodláním zvítězit. Rychlonožka několikrát sám zprava zatáhl míč k lajně nebo do vápna. Brankář však všechny pokusy chytil. No a centry zůstaly bez zakončení či adresáta. Parádní střelu předvedl Kája. Z chodu z 25 metrů těsně minul břevno. Jendoslav v jasné šanci – ostrá rána k tyči. Brankář náhodně chytá. Co se nepodařilo nám, to zvládl soupeř. Opět je posílil Hari. Při jednom ze závarů před naší bránou se na vápně ukop. Tím uvedl naší notně unavenou obranu v omyl. Přesně nemířená haluz skončila umístěně u tyče. 1 : 2

Tak skončilo celé utkání. Naši borci byli zdoláni šťasnejším soupeřem. U pivča vše v pohodě rozebrali. Už se těší na Popelovce. Ty uvítáme doma v pátek 16.10. od 16:00. Garda chce předvést své umění. Někteří začali s přípravou na vše možné již večer po zápase. Borci přežili Rychlonožkovu vořechovkovou smršť. Takto odolné borce nic nezaskočí.

Sestava: Eigner Vlastimil; Kába Petr, Míka Jan, Šuba Jaroslav st., Brzák Miloš ( Pešťák Václav); Kubík Zdeněk (Javorský Luboš), Kolařík Petr, Plojhar Roman, Purkar Jan ( Vinický Martin); Piler Karel (Bala Petr) a Šumpík Ladislav