Kategorie

Odkazy

Pravidelní návštěvníci

Sokol Hradešice – TJ Žichovice 3:2 (1:1)

15. Listopad 2009 | Publikoval | V rubice Áčko, Mistráky

Branky: 25. Chmelík, 48. Hnojský, 53. Šašek – 40. Chod, 80. Hájek. ŽK: 5:7, ČK: 0:1 (89. Hájek – 2x ŽK). Rozhodčí: Petržílka – Dušek, Špindlerová. Diváků: 158.

K poslednímu podzimnímu zápasu zajížděli žichovičtí fotbalisté na horkou půdu do Hradešic. Trenéru Chalupnému přibyly po minulém víkendu další vrásky, neboť základní sestava už tak zdecimovaná zraněními přišla navíc o vykartované Frýzka a Šimáčka. Přesto hosté odehráli kvalitní utkání a v derby jako řemen odešli poraženi jen těsně o branku.Úvod byl z obou stran velmi opatrný a nepřesné pokusy z uctivé vzdálenosti nemohly ani jednoho z brankářů nijak vylekat. Jako první pořádně zahrozili hosté, když jim zafungovala železnorudská spolupráce. Hájek přihrál do běhu Greinerovi, který se vřítil do šestnáctky, ale jeho střelu lapil gólman Ryba. Na druhé straně podcenilo Turek centr domácích, střelu Hnojského však kryl Němec. O chvilku později Hnojský přihrával do vápna, ale rána Floriana šla vysoko nad. Do třetice to domácím vyšlo. Ve 25. minutě si na rohový kop Hnojského naskočil Chmelík a hlavou nedal Němcovi šanci. Hosté odpověděli Hájkem, který přímo z rohu vystrašil domácího brankáře. Snaha o vyrovnání se hostům vyplatila ve 40. minutě. Po rychlém rozehrání trestného kopu se míč dostal ke Greinerovi, jeho ránu vyrazil brankář Ryba, ale na dorážku Choda už neměl nárok. Těsně před odchodem do kabin ještě pěkně pálil z trestňáku Víťa Hájek, Ryba se však překvapit nenechal.

Do druhé půle domácí vletěli. Ve 48. minutě postupoval od rohového praporku Hnojský, obelstil Trubače i Harenčáka  a chladnokrevně zakončil. O čtyři minuty později zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Švehla. Nařízenou penaltu však Lávička kopl těsně vedle Němcovy branky. Domácí dlouho zahozené příležitosti nelitovali, neboť po kombinační akci středem hřiště přesně zamířil Šašek. Hosté se z těžkého K.O. chvíli vzpamatovávali. Naštěstí trestný kop Hnojského Ruda chytil a rána Floriana šla vedle stejně jako hlavička Kotiše. To už hosté začali zvedat hlavu. V 80. minutě zavelel k vyrovnání Hájek, jenž chytře z trestného kopu překonal Rybu. Přestože se žichovičtí v závěru tlačili před domácí branku se snahou vyrovnat, hradešická defenziva pracovala dobře a těsnou výhru si vzít nenechala.

Sestava: Němec – Harenčák – Piller (75. Šumpík), Švehla, Pařízek (80. Bala), Turek – Trubač (85. Jeřábek), Šiška, Hájek, Greiner, Chod.

Zápis je s 4 komentáři